Bekendmaking Ontwerp Projectplan Peilscheiding en Gemaal Turfmarkt te Gouda 

 

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland zijn van plan een projectplan voor Peilscheiding en Gemaal Turfmarkt vast te stellen. Voorafgaand aan de vaststelling van het definitieve projectplan, is eerst een ontwerp-projectplan opgesteld.

 

Het projectplan betreft:

Rijnland werkt samen met de gemeente Gouda aan de aanpak van (water)overlast door bodemdaling in de binnenstad van Gouda. In het najaar van 2020 hebben de gemeenteraad van Gouda en de verenigde vergadering van Rijnland het Kaderplan Bodemdaling Binnenstad (KBB) vastgesteld. In het KBB staat het verlagen van het waterpeil in het oppervlaktewater en grondwater in de laaggelegen delen van de binnenstad centraal. Om het grondwaterpeil te kunnen verlagen past de gemeente de riolering aan. Voor de verlaging van het oppervlaktewaterpeil bouwt Rijnland 2 peilscheidingen, een inlaat en een gemaal.

Dit projectplan heeft betrekking op de peilscheiding en het gemaal die aan de Turfmarkt worden gebouwd. De peilscheiding en het gemaal worden aangelegd aan het eind van de Turfmarktgracht, nabij de Lage Gouwe. Het gemaal wordt aangelegd tegen de noordzijde van de Turfmarkt, in de oksel van de Turfbrug.

 

De stukken liggen van 27 september 2023 tot en met 7 november 2023 ter inzage en u kunt deze bekijken:

  • 1.

    in het kantoorgebouw van Rijnland, Archimedesweg 1 in Leiden. Hiervoor moet u een afspraak maken via telefoonnummer 071-306 3494; of

  • 2.

    online via de knop “Bekijk documenten” op deze webpagina.

     

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode hun zienswijze over het ontwerp-projectplan schriftelijk, mondeling of elektronisch naar voren brengen. Op verzoek kan de vermelding van persoonlijke gegevens achterwege worden gelaten. Ingediende zienswijzen worden beoordeeld. Bezien wordt of deze aanleiding geven om het ontwerp-projectplan aan te passen. Vervolgens wordt het projectplan definitief vastgesteld.

 

Onder vermelding van kenmerk 23.059492 en onderwerp: ‘zienswijze Peilscheiding en Gemaal Turfmarkt ’ kan een zienswijze gestuurd worden naar: Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD te Leiden.

Elektronische zienswijzen dienen gestuurd te worden naar post@rijnland.net.

 

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net.

 

Leiden, 21 september 2023

Naar boven