Het waterschap Drents Overijsselse Delta is voornemens om over te dragen een gedeelte van een watergang met een oppervlakte van ca. 1.730 m², gelegen nabij Dalfsen, kadastraal bekend gemeente Dalfsen, sectie Q, nummer 101, zoals op de bijgevoegde tekening aangegeven.

 

Het waterschap is van mening dat er sprake is van slechts één geschikte gegadigde vanwege onderstaande redenen.

De watergang zal worden overgedragen aan de partij die eigenaar is van de aanliggende percelen ten behoeve van de ontwikkeling van het woonuitbreidingsgebied Oosterdalfsen Noord. In verband met de bestemmingswijziging van voornoemd gebied wordt een deel van de watergang vervangen door wadi’s die worden ingepast in het landschap. Op deze wijze wordt er een nieuw watersysteem aangelegd dat past bij de nieuwe bestemming van het gebied en blijft het goede functioneren geborgd.

Het waterschap is daarom van mening dat deze aanliggende eigenaar de enige geschikte gegadigde is om de watergang in eigendom over te nemen.

 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot verkoop, dan dient u dit uiterlijk binnen 20 dagen na datum van deze publicatie kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan grondzaken@wdodelta.nl onder vermelding van Bekendmaking grondverkoop Oosterdalfsen Noord. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Het waterschap Drents Overijsselse Delta en de beoogde gegadigde zouden onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst(en) zou worden opgekomen.

Naar boven