Terinzagelegging concept Kostentoedelingsverordening watersysteembeheer waterschap Noorderzijlvest 2024

Het algemeen bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft in zijn vergadering van woensdag 20 september 2023 de concept Kostentoedelingsverordening watersysteembeheer waterschap Noorderzijlvest 2024 vastgesteld.

 

In de zogenoemde ‘Kostentoedelingsverordening’ legt het waterschap vast welk deel van de kosten voor de watersysteemheffing wordt doorberekend aan de vier belastingcategorieën, namelijk ingezetenen, eigenaren van gebouwen (zoals bedrijven en huiseigenaren), eigenaren ongebouwd (zoals agrariërs) en eigenaren natuurgronden (zoals natuurbeheerders). De kostentoedelingsverordening is een verdeelsleutel. De kostentoedelingsverordening is de wettelijke basis voor de berekening van de uiteindelijke belastingtarieven voor de watersysteemheffing. Waterschappen zijn verplicht om tenminste eens per vijf jaar expliciet stil te staan bij de zogenoemde ‘kostentoedeling’.

 

Inzage

U kunt de documenten inzien bij de receptie op het hoofdkantoor van het waterschap, Stedumermaar 1 te Groningen, op werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur. In verband met de inzage kunt u telefonisch een afspraak inplannen via 050 - 304 89 11. Daarnaast zijn de documenten te vinden aan de linkerzijde van deze pagina onder 'Externe bijlagen'.

 

Zienswijze

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen vanaf de dag waarop de conceptverordening ter inzage is gelegd gedurende zes weken hun zienswijze(n) naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van Waterschap Noorderzijlvest.

 

U kunt gedurende de inspraaktermijn schriftelijk of mondeling reageren. Uw schriftelijke reactie kunt u zowel via ons mailadres (info@noorderzijlvest.nl), als via ons postadres (Waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1, 9735 AC Groningen) aan ons toezenden (t.a.v. het dagelijks bestuur). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur contact opnemen met mevrouw R. (Renate) Poort, senior financieel adviseur, via telefoonnummer (050) 304 89 11.

 

Na indiening ontvangt u een ontvangstbevestiging. Op basis van de ontvangen zienswijzen stellen we een reactienota op. Hierin nemen we de zienswijzen op en geven we aan of de zienswijzen leiden tot aanpassing van de definitieve kostentoedelingsverordening. Mede op basis van de inspraakreacties stelt het algemeen bestuur de verordening vast.

 

Nadere inlichtingen

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw R. (Renate) Poort, senior financieel adviseur, via telefoonnummer (050) 304 89 11.

 

 

 

 

Naar boven