Bestuursvergadering 26 september 2023

 

Agenda van de openbare vergadering van het algemeen bestuur (Algemene Vergadering) van Waterschap Zuiderzeeland op dinsdag 26 september 2023 vanaf 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

U kunt bij de vergadering aanwezig zijn op de publieke tribune of deze rechtstreeks via internet volgen: www.zuiderzeeland.nl/livestream

 

Op de agenda staan o.a. de volgende punten:

- Zonne-energie op IJsselmeerdijk (beeldvormend)

Waterschap Zuiderzeeland werkt aan plannen voor een zonnepark op de dijken. Inmiddels is er op basis van landelijke en eigen onderzoeken voldoende kennis om een keuze te maken over het vervolg. In een presentatie voor de Algemene Vergadering laten medewerkers zien wat de voordelen en de nadelen zijn. In de vergadering van maandag 30 oktober neemt de Algemene Vergadering hier een besluit over.

- Budget Landelijke beoordeling dijken (besluitvormend)

Zonder dijken geen Flevoland. Daarom controleert het waterschap of de dijken aan de landelijke veiligheidseisen voldoen. Dit doen we één keer in de twaalf jaar met de zogenaamde Landelijke Beoordeling primaire waterkeringen. Zo weten we of de dijk in de toekomst verhoogd of verbreed moet worden. De dijkonderzoeken zijn in 2025, 2026, 2027 en 2028. Hiervoor is een jaarlijks budget nodig van 300.000 euro.

- Kostentoedeling (besluitvormend)

De waterschapsbelasting innen we volgens een verdeelsleutel onder alle inwoners, bedrijven, agrariërs en natuurbeheerders. Dit noemen we de kostentoedeling. Waterschap Zuiderzeeland moet deze volgens de wet iedere vijf jaar actualiseren. De nieuwe kostentoedeling gaat in op 1 januari 2024. Daarbij heeft het waterschap gekeken naar een zo eerlijk mogelijke verdeling. In de afgelopen periode zijn er twee zienswijzen ingediend die niet tot een aanpassing geleid hebben. De Algemene Vergadering stelt de kostentoedeling definitief vast.

 

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

 

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn te bekijken op www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken.

 

Naar boven