Ter inzage legging Nota Bodembeheer IJsselland en Technische rapportage bodemkwaliteitskaarten regio IJsselland, 2023

Op 12 september 2023 heeft het Dagelijks Bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta de nota bodembeheer regio IJsselland en de Technische rapportage bodemkwaliteitskaart regio IJsselland, 2023 vastgesteld. Ten aanzien van dit besluit kan een ieder een zienwijze indienen. Het Algemeen Bestuur stelt de nota bodembeleid en de bodemkwaliteitskaart, met in achtneming van de zienswijzen, vervolgens formeel vast. Dit gebeurt in de vergadering van 19 december 2023.

In de Nota Bodembeheer wordt duidelijk gemaakt hoe met grondstromen binnen de regio IJsselland moet worden omgegaan. De Bodemkwaliteitskaarten geven een actueel beeld van de algemene bodemkwaliteit binnen de regio. Duidelijk is dat de bodem binnen de regio IJsselland in het algemeen ‘schoon’ is en dat deze ook ‘schoon’ moet blijven. Dat geldt ook voor de droge uiterwaarden van de Overijsselse Vecht die eveneens onderdeel uitmaken van deze nota. Het westelijk deel van Vecht valt onder het beheer van Waterschap Drents Overijsselse Delta.

In 2013 is de ‘oude’ Nota Bodembeheer vastgesteld. Deze verloopt in 2023. In de nieuwe Nota Bodembeheer wordt het bestaande beleid voor grondverzet voortgezet. Waar komt grond vrij, wat is de kwaliteit van deze grond en waar mag deze worden toegepast. De bodemkwaliteitskaart is geactualiseerd, waarbij de kwaliteit van de bodem binnen de regio IJsselland is bepaald. In de Nota Bodembeheer is rekening gehouden met de invoering van de Omgevingswet op 1 januari 2024.

Zienswijze

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van dinsdag 19 september 2023 gedurende een periode van zes weken (tot en met maandag 30 oktober 2023) ter inzage. Gedurende deze periode is het mogelijk een zienswijze ten aanzien van de Nota Bodembeheer met de bijbehorende bodemkwaliteitskaart in te dienen.

Het ontwerpbesluit is digitaal te bekijken via het digitale publicatieblad op www.officielebekendmakingen.nl. De documenten hangen aan deze publicatie (zie linker kolom).

Het ontwerpbesluit ligt fysiek ter inzage op het waterschapskantoor, Dokter Van Deenweg 186 te Zwolle. Gedurende genoemde periode kunnen ingezetenen en belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpbesluit indienen. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling.

Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, Postbus 60, 8000 AB, Zwolle, of worden digitaal ingediend met het daarvoor beschikbare formulier via de link Externe link: www.wdodelta.nl/zienswijze.

Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze binnen genoemde termijn kunt u een (bel)afspraak maken vóór 21 oktober 2023 met Adviseur Waterkwaliteit Arjan Verhoeff via 06–21102195.

Naar boven