Ontwerppeilbesluit Eesveen-Kallenkote

Het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta maakt bekend dat het peilbesluit voor het gebied Eesveen-Kallenkote (gemeente Steenwijkerland) in ontwerp is vastgesteld.

Aanleiding

Als gevolg van ontwatering van veengebieden is er ten noorden van Steenwijk sprake van bodemdaling. Dit wil het waterschap zo veel mogelijk voorkomen. Het huidige peilbesluit is verouderd en moet daarom herzien worden.

Locatie

Het plangebied voor het peilbesluit ligt in de noordoostelijke omgeving van Steenwijk. Het gebied ligt geheel in de Overijsselse gemeente Steenwijkerland. De noordoostelijke grens van het plangebied vormt ook de grens tussen de provincies Overijssel en Drenthe en tussen de gemeenten Steenwijkerland en Westerveld.

Peilbesluit

Het ontwerppeilbesluit geeft de toekomstige peilen voor het gebied weer en hoe met deze peilen wordt omgegaan.

Procedure

Het ontwerppeilbesluit ligt met ingang dinsdag 19 september 2023 gedurende een periode van zes weken (tot en met maandag 30 oktober 2023) ter inzage.

Het ontwerpbesluit is digitaal te bekijken via het digitale publicatieblad op www.officielebekendmakingen.nl. De documenten hangen aan deze publicatie (zie linker kolom).

Het ontwerpbesluit ligt fysiek ter inzage op het waterschapskantoor, Dokter Van Deenweg 186 te Zwolle. Gedurende genoemde periode kunnen ingezetenen en belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpbesluit indienen. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling.

Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, Postbus 60, 8000 AB, Zwolle, of worden digitaal ingediend met het daarvoor beschikbare formulier via de link Externe link: www.wdodelta.nl/zienswijze.

Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze binnen genoemde termijn kunt u een (bel)afspraak maken vóór 21 oktober 2023 met omgevingsmanager Peter Brokke via 088 – 2331200.

Vervolg

Als er zienswijzen worden ingediend, stelt het dagelijks bestuur een reactienota vast waarin alle ingediende zienswijzen van een reactie zijn voorzien. Degenen die een zienswijze hebben ingediend krijgen de reactienota toegestuurd. Het peilbesluit wordt, al dan niet met wijzigingen naar aanleiding van eventuele zienswijzen, definitief vastgesteld door het algemeen bestuur van het waterschap. Het vastgestelde peilbesluit wordt bekend gemaakt in het Waterschapsblad.

Het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta

de secretaris,

E. de Kruijk

de dijkgraaf,

D.S. Schoonman

Zwolle, 19 september 2023

Naar boven