Bekendmaking tot het voornemen van het Waterschap Drents Overijsselse Delta om een huurovereenkomst te sluiten

Op 26 november 2021 heeft de Hoge Raad het ‘Didam’-arrest gewezen. In dit arrest is bevestigd dat overheden bij onder andere grondtransacties transparant moeten contracteren en potentiële gegadigden de kans moeten bieden om ook in aanmerking te komen om de voorgenomen overeenkomst te sluiten. Het bieden van mededingingsruimte kan achterwege blijven als bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt om de overeenkomst te sluiten. In dat geval moet het voornemen gemotiveerd bekend worden gemaakt.

 

In dat verband maakt het Waterschap Drents Overijsselse Delta bekend dat het voornemens is om met betrekking tot de onroerende zaak vermeld op bijgevoegde situatiekaart een huurovereenkomst te sluiten.

 

Motivering

Het verhuren vindt plaats op basis van beleidsmatige afwegingen van diverse aard. Met het oog daarop, denk aan de taak en doelstelling van het Waterschap, bereikbaarheid, duurzaamheid en milieudoelstellingen, ingenomen grondposities maar bijvoorbeeld ook de ligging van de onroerende zaak, bestaande aanspraken en/of historie en in het bijzonder door de zittende huurder reeds gedane investeringen en de bij hem gewekte verwachtingen, meent het Waterschap dat de zittende huurder de enige huurder is die op dit moment redelijkerwijs in aanmerking kan komen om de grond(en) te huren.

 

Denkt u desondanks dat u ook een geschikte en serieuze gegadigde bent?

Dan dient u dit kenbaar te maken door uiterlijk op 4 oktober 2023 een kort geding te starten bij de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle. Het Waterschap zal na verloop van 20 dagen na de datum van publicatie van dit voornemen de beoogde overeenkomst sluiten. Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding binnen voornoemde termijn, vervalt het recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen overeenkomst en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Met het oog op de voortgang en het verkrijgen van duidelijkheid voor de betrokkenen, hanteren wij een termijn van 20 kalenderdagen. Deze termijn is een vervaltermijn.

 

Indien u een kort geding start, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 20 kalenderdagen mede te delen, bij voorkeur door het per e-mail opsturen van de conceptdagvaarding aan onderstaand contactpersoon. Voor vragen kunt u ook bij onderstaand contactpersoon terecht.

 

Bert Jan Kelder, medewerker grondzaken

 

E-mail: grondzaken@wdodelta.nl

 

Telefoon: 088 - 2331200

Naar boven