Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Definitief Projectplan Realisatie Bypass Marckenburgerwetering

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat zij op 5 september 2023 het projectplan voor het project “Realisatie Bypass Marckenburgerwetering” definitief heeft vastgesteld.

In het verleden heeft er wateroverlast plaatsgevonden rondom Schalkwijk en de Schalkwijkse Wetering. Daarom is de aanleg van een bypass via de Marckenburgerwetering opgenomen in het Raamwaterplan Eiland van Schalkwijk.

Middels deze bypass kan overtollig water vanaf het bovenstroomse deel van de Schalkwijkse Wetering eerder afgevoerd worden naar het Amsterdam Rijnkanaal. Het doel hiervan is om het watersysteem van de Schalkwijkse Wetering klimaatrobuust te maken om zo toekomstige wateroverlast te beperken.

Door de nieuwe inrichting wordt het watersysteem aangepast en worden waterpeilen gewijzigd. De werkzaamheden staan beschreven in het Projectplan. De nieuwe peilgebieden en het aangepaste peil(beheer) zijn opgenomen in de wijziging van Peilbesluit Eiland van Schalkwijk.

Het projectplan heeft vanaf 27 juni tot en met 7 augustus 2023, zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn 4 zienswijzen ontvangen. Waarvan 3 betrekking hebben op het projectplan en 1 betrekking heeft op het wijzigen van het peilbesluit.

Het definitieve projectplan met bijbehorend inspraakrapport is op 5 september 2023 door het dagelijks bestuur van HDSR gewijzigd vastgesteld.

 

Stukken inzien

Op de website van het waterschap kunt u het ontwerp-Projectplan met bijbehorende stukken digitaal inzien via:

https://www.hdsr.nl/buurt/houten/realisatie-bypass/

 

Beroep na vaststelling

Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend op het ontwerp-projectplan óf kan aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, kan binnen 6 weken na bekendmaking beroep bij Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht instellen.

 

Inwerkingtreding

Genoemd projectplan treedt na bekendmaking in werking.

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met projectbeheerder David Reurslag, tel.

030-209 7238, e-mail david.reurslag@hdsr.nl

 

Houten, 11 september 2023

 

 

Naar boven