Waterschap is van plan om Gemaal Terwolde uit te breiden

 

 

Waterschap Vallei en Veluwe is van plan om een projectplan vast te stellen voor de uitbreiding van Gemaal Terwolde. De capaciteit van het gemaal wordt vergroot om beter wateroverlast tegen te gaan. Ook kan er straks beter water worden ingelaten bij droogte met lage waterstanden in de IJssel.

Een projectplan is een besluit van het waterschapsbestuur over het aanpassen van wateren, dijken of gemalen.

Het waterschap maakt eerst een ontwerp voor het projectplan, daarop kunt u reageren. Daarna komt er een definitief projectplan.

Het ontwerp voor het Projectplan uitbreiding Gemaal Terwolde en de bijlagen vindt u hiernaast bij Externe bijlagen.

 

Uw reactie/de plannen bekijken

U kunt van 31 augustus 2023 tot en met 13 oktober 2023 reageren op het ontwerp van het Projectplan uitbreiding Gemaal Terwolde. Dit heet het indienen van een zienswijze.

Ook kunt u in deze periode de papieren versie van het ontwerp projectplan uitbreiding gemaal Terwolde en de bijlagen komen bekijken. Dat kan tijdens openingstijden op het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn: elke werkdag na telefonische afspraak (055) 5 272 911.

Indien gewenst kunnen wij het ontwerp projectplan ook naar u toesturen via e-mail. In dat geval kunt u een e-mail sturen naar gemaalterwolde@vallei-veluwe.nl.

Na de reactieperiode stelt het waterschap het definitieve projectplan vast. Degenen die een reactie geven, krijgen daarover bericht van het waterschap.

Bij dit besluit passen we afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht toe. Daarin staat de procedure voor het indienen van een zienswijze.

 

Wie kan er reageren?

Reageren kan natuurlijk altijd, maar een formele zienswijze geven kan alleen als u belanghebbende bent. U kunt belanghebbende zijn als u bijvoorbeeld dicht bij het gebied woont waar het nieuwe gemaal komt of er uitzicht op hebt.

 

Inhoud van uw reactie

In uw reactie kunt u aangeven wat u van de plannen vindt of wat u wilt dat er aangepast wordt. Vermeld verder uw naam, adres en woonplaats.

 

Hoe kunt u reageren?

Het liefst ontvangen wij uw zienswijze via het digitale formulier op https://www.vallei-veluwe.nl/formulieren/zienswijze-gemaal-terwolde-uitbreiden/ .

Lukt het niet via dit formulier? Zend uw zienswijze dan per mail naar info@vallei-veluwe.nl. Neem als onderwerp: Zienswijze Projectplan uitbreiding Gemaal Terwolde, ter attentie van Maaike van Scheppingen.

U kunt uw zienswijze ook schriftelijk (per brief) of mondeling indienen.

Een schriftelijke zienswijze stuurt u aan Waterschap Vallei en Veluwe, ter attentie van Maaike van Scheppingen, Postbus 4142, 7320 AC Apeldoorn.

Een mondelinge zienswijze kan telefonisch of op kantoor:

  • voor een telefonische zienswijze kunt u contact opnemen met het team Juridische Zaken;

  • voor het geven van een mondelinge zienswijze op kantoor vragen wij u om van te voren telefonisch een afspraak te maken met het team Juridische zaken.

 

Privacy

Waterschap Vallei en Veluwe gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Wij houden ons daarbij aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens door het waterschap kunt u vinden in onze privacyverklaring, deze vindt u op https://www.vallei-veluwe.nl/algemeen/privacy/.

 

Vragen

Voor vragen over gemaal Terwolde kunt u contact opnemen met A. Altena, telefoonnummer (055) 5 272 911. Voor juridische vragen kunt u contact opnemen met Jaap Doude van Troostwijk, telefoonnummer (055) 5 272 911.

 

Apeldoorn,

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe

drs. ing. K.A. Blokland,

secretaris

mr. S.H.M. Ornstein MCPm,

dijkgraaf

Naar boven