Ontwerp peilbesluit Oude Korendijk en Groot Zuid-Beijerland

Het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Hollandse Delta heeft op 10 januari 2023 het peilbesluit Oude Korendijk en Groot Zuid-Beijerland in ontwerp vastgesteld. Op dit peilbesluit zijn de Waterwet en de Omgevingsverordening Zuid-Holland van toepassing.

 

Op grond van de Waterwet, artikel 5.2, is een beheerder verplicht voor daartoe aan te wijzen oppervlaktewater- of grondwaterlichamen onder zijn beheer één of meerdere peilbesluiten vast te stellen. Bij provinciale verordening zijn nadere regels gesteld met betrekking tot het peilbesluit. Dit is uitgewerkt in de Omgevingsverordening Zuid-Holland, artikel 7.5

 

Inzage

Het ontwerp-peilbesluit ligt van 1 februari tot 15 maart 2023 (6 weken) ter inzage bij: Waterschap Hollandse Delta, Handelsweg 100 te Ridderkerk, op werkdagen van 08.00 tot 17.30 uur.

 

Indienen zienswijze

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden gedurende een periode van zes weken vanaf de dag nadat het ontwerp-besluit ter inzage is gelegd, hun zienswijze over het ontwerp-besluit naar voren brengen. Op grond van artikel 3:15 Awb kunnen belanghebbenden bij het bestuursorgaan naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerp naar voren brengen.

 

Voor het indienen van een schriftelijke zienswijze over het ontwerp-besluit wordt u verzocht uw zienswijze te sturen naar: Waterschap Hollandse Delta, T.a.v. Het college van Dijkgraaf en Heemraden Postbus 4103 2980 GC Ridderkerk

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze over het ontwerp-besluit, of indien u problemen hebt met het inzien van de digitale bestanden, wordt u verzocht contact op te nemen met het algemene telefoonnummer: 0900-2005005.

 

 

Ridderkerk, 31 januari 2023

 

Dijkgraaf en heemraden,

Namens dezen,

 

S.J. Steendijk, secretaris-directeur

Naar boven