PUBLICATIE VOORNEMEN TOT GRONDVERKOOP

Bekendmaking van voornemen tot verkoop van een aan het Waterschap Limburg toebehorende onroerende zaak

 

Objectinformatie

Perceel kadastraal bekend: Gemeente Weert, sectie X, nummer 83.

Locatie: Vrakkerstraat te Weert .

Perceelgrootte: ca. 1.694 vierkante meter (Bijlage 1).

 

Voornemen tot aangaan verkoopovereenkomst

Waterschap Limburg (hierna verder te noemen: WL) is voornemens om het hierboven genoemde object, ter grootte van in totaal circa 1.694 vierkante meter, te leveren aan een bij het Waterschap Limburg bekende persoon middels een verkoop.

De verkoop is onderdeel van een ruiling tussen WL en koper. De ruiling is een onderdeel van het project “Aanpassing van de waterhuishouding nabij de Vrakkerstraat te Weert”. Inhoudende het graven van een nieuwe waterlossing, het dempen van een oude waterlossing, het maken van retentiebekkens.

 

KOPER is de enige serieuze gegadigde

WL is van mening dat KOPER de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor de aankoop van het object. Hiervoor zijn 4 hoofdredenen:

 

  • 1.

    Er tussen partijen in het verleden (jaar 2002) afspraken zijn gemaakt over deze werkzaamheden, welke zijn uitgevoerd.

  • 2.

    Partijen de koop en verkoop (ruilen) van gronden hebben afgesproken maar niet hebben afgerond.

  • 3.

    Het door WL te verkopen perceel grenst in zijn geheel aan het eigendom van de koper en is reeds jaren bij hem in gebruik.

  • 4.

    Onderhavig perceel is als snipperperceel aan te merken en grenst in het geheel aan het eigendom van de beoogde koper. Dus, mede gezien de Nota Grondbeleid 2022, is koper de enige serieuze gegadigde.

 

Vervaltermijn

Door deze voorgenomen transactie te publiceren en derden de kans te bieden om mee te dingen, beoogt WL open en transparant te handelen. Indien u daarom van mening bent dat u, net als KOPER, ook een serieuze gegadigde bent voor de aankoop van het object, dan wordt u verzocht uw verzoek tot aankoop schriftelijk en voorzien van een motivering aan WL kenbaar te maken. Uw verzoek dient u uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatie per e-mailbericht kenbaar te maken aan vastgoed@waterschaplimburg.nl.

 

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. WL en KOPER zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

 

WL publiceert dit voornemen in het Waterschapsblad en op https://www.waterschaplimburg.nl/actueel/bekendmakingen/. Met deze publicatie geeft WL uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Het feit dat een voornemen tot verkoop bekend wordt gemaakt, betekent niet dat WL al definitief tot overdracht besloten heeft. Ook betekent het niet dat met de beoogde koper al volledige overeenstemming is bereikt of dat zeker is dat die zal worden bereikt.

Roermond, 21 augustus 2023

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg,

Namens deze

Erik Keulers, secretaris-directeur

Lambert Verheijen, waarnemend dijkgraaf

Naar boven