Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden –definitief projectplan Inrichting natuurpeilgebieden Haarzuilens

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat zij op 23 augustus 2022 het definitieve projectplan voor de inrichting van natuurpeilgebieden te Haarzuilens heeft vastgesteld.

In Haarzuilens worden 4 nieuwe peilgebieden ingericht. Deze vier peilgebieden betreffen natuurpercelen in eigendom bij Natuurmonumenten waar een aangepast, meer natuurlijk peilbeheer gevoerd gaat worden. De benodigde inrichtingsmaatregelen om de 4 nieuwe peilgebieden te realiseren, zijn beschreven in het projectplan.

De 4 nieuwe peilgebieden en het aangepaste peil(beheer) zijn opgenomen in de Wijziging Peilbesluit Haarzuilens, welke nog door het algemeen bestuur van HDSR moet worden vastgesteld.

 

Stukken inzien

Het ontwerp-projectplan heeft van 29 juni tot en met 9 augustus 2022, zes weken ter inzage gelegen. Tijdens de inspraakperiode is geen zienswijze ingediend, het projectplan is ongewijzigd vastgesteld.

Op de website van het waterschap https://www.hdsr.nl/buurt/utrecht/inrichting-natuurpeilgebieden/ kunt u de behorende stukken bij het projectplan en de ontwerp-wijziging peilbesluit digitaal inzien en/of downloaden.  

 

Beroep na vaststelling

Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend op het ontwerp-projectplan óf kan aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, kan binnen 6 weken na bekendmaking beroep bij Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht instellen.

Genoemd projectplan treedt na bekendmaking in werking.

 

Informatie

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met projectbeheerder David Reurslag, tel. 030-209 7238, e-mail david.reurslag@hdsr.nl

 

Houten, 31 augustus 2022

 

 

Naar boven