Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden - Start inspraak ontwerp peilbesluit Gerverscop, Oudeland en Indijk

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat het ontwerp peilbesluit Gerverscop, Oudeland en Indijk ter inzage ligt voor inspraak.

In een peilbesluit worden de oppervlaktewaterpeilen voor een gebied vastgesteld. Bij dit peilbesluit gaat het om het gebied tussen Gerverscop en Harmelen. Het plangebied is gelegen in de gemeente Woerden in de provincie Utrecht. Er zijn voor dit gebied twee verschillende peilbesluiten; peilbesluit Gerverscop 2007 en peilbesluit Oudeland en Indijk 2007.

De peilbesluiten Gerverscop 2007 en Oudeland en Indijk 2007 zijn deels niet actueel en waterhuishoudkundig horen deze gebieden bij elkaar. De peilgebieden zijn getoetst aan het huidige beleid en er is een passend peil gekozen conform de beleidsnota Peilbeheer 2019. Dit wordt vastgelegd in één nieuw peilbesluit. Na vaststelling van het ontwerp-peilbesluit is het peilbesluit voor het gebied weer actueel. Ook zullen dan het peilbesluit Gerverscop 2007 en peilbesluit Oudeland en Indijk 2007 worden ingetrokken. Hiermee voldoet het waterschap aan zijn wettelijk verplichting tot het opstellen en zorgdragen voor actuele peilbesluit.

 

Stukken inzien

Het ontwerp-peilbesluit ligt van 17 augustus tot en met 27 september 2022, zes weken ter inzage.

Op de website van het waterschap (www.hdsr.nl/peilbesluit-spin) kunt u het ontwerp-peilbesluit en de daarbij behorende stukken digitaal inzien en/of downloaden.

 

Inspraak en inloopavond

Tijdens de inzageperiode kunnen belanghebbenden reageren op de plannen door middel van een inspraakreactie. Uw inspraakreactie dient uiterlijk 27 september 2022 ontvangen te zijn. Uw inspraakreactie kunt u richten aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, postbus 550, 3990 GJ Houten, ovv Inspraakreactie ontwerp peilbesluit Gerverscop, Oudeland en Indijk. U kunt uw inspraakreactie ook per email sturen aan post@hdsr.nl.

Er wordt tijdens de inspraakperiode een inloopavond georganiseerd. Tijdens deze avond is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met het waterschap over het ontwerp peilbesluit. Er is tevens de mogelijkheid om een inspraakreactie in te dienen. De inloopavond wordt georganiseerd op woensdagavond 31 augustus 2022. De praktische informatie over deze avond is te vinden op onze website (www.hdsr.nl/peilbesluit-spin).

Het waterschap informeert iedereen die inspreekt over de wijze waarop de inspraakreactie in het peilbesluit is verwerkt. Dit gebeurt voordat het peilbesluit door het algemeen bestuur wordt vastgesteld.

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met projectleider Susan Graas, telefoon 06 – 55 24 05 87, e-mail susan.graas@hdsr.nl.

 

Houten, 17 augustus 2022

 

 

Naar boven