Leggerbeleid van waterschap Noorderzijlvest 2022

Het algemeen bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 6 juli 2022 het Leggerbeleid van Waterschap Noorderzijlvest 2022 vastgesteld.

 

Wat is het Leggerbeleid?

Het waterschap zorgt voor veilig leven met water, voldoende, schoon en gezond water. Om dat te bereiken stellen we eisen aan waterstaatswerken. Dat zijn bijvoorbeeld watergangen, dijken en kades en gemalen in ons werkgebied. Daarnaast wijst het waterschap aan wie verantwoordelijk is voor het onderhoud. Al die informatie leggen we vast in onze leggers.

Een legger is een register van (waterstaats)werken. Het is een kaart met bijbehorende informatie. Leggers geven een overzicht van taken en verantwoordelijkheden van het waterschap en andere partijen voor het beheer en onderhoud van deze werken. Het waterschap maakt nieuwe leggers omdat de huidige leggers verouderd zijn. Ook veranderen de eisen aan leggers met de aanstaande invoering van de Omgevingswet.

In het leggerbeleid staat hoe wij leggers maken en wijzigen en welke gegevens we in onze leggers opnemen. Op basis daarvan, stellen wij onze nieuwe leggers op: de Legger waterstaatswerken en de Onderhoudslegger. Deze leggers liggen eerst ter inzage voordat we ze vaststellen.

 

Publicatie

Het Leggerbeleid is te vinden aan de linkerzijde van deze pagina onder ‘Externe bijlagen’. Daarnaast publiceert het waterschap het Leggerbeleid op de website: www.noorderzijlvest.nl

 

Nadere informatie

Voor vragen over het Leggerbeleid kunt u contact opnemen met de heer D. (Daan) Beltman via telefoonnummer 050- 304 8911.

 

Namens deze,

Roeland van der Schaaf

Dijkgraaf

Bas Tammes

Secretaris-directeur

Naar boven