Vaststelling wijziging legger watersysteem en waterkeringen 2022/1

In de vergadering van 31 mei 2022 heeft het dagelijks bestuur wijzigingen van de legger vastgesteld.

 

Wat staat er in de legger?

Op de legger is omschreven waaraan waterstaatswerken naar ligging, vorm, afmeting en constructie moeten voldoen. Waterstaatswerken zijn: de watergangen en waterkeringen met de daarbij horende beschermingszones, bergingsgebieden en ondersteunende kunstwerken, zoals stuwen, duikers of gemalen. Op de legger staat ook wie de waterstaatswerken moet onderhouden en waaruit dat onderhoud bestaat.

 

Aanleiding voor het wijzigen van de legger zijn wijzigingen van de ligging of afmetingen van waterstaatswerken. Deze wijzigingen komen door landinrichtingen, uitgevoerde projecten, het overnemen van waterstaatswerken (overname stedelijk water) en verleende watervergunningen.

 

Besluit wijzigen legger

 

Het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen;

 

gezien het advies d.d. 23 mei 2022;

 

gelet op de artikelen 56, 77 en 78, tweede lid van de Waterschapswet, artikel 5.1 van de Waterwet en artikel 6 van het Delegatiebesluit waterschap Vechtstromen;

 

BESLUIT

 

  • de wijzigingen van de legger watersysteem en waterkeringen 2022/1 vast te stellen zoals weergegeven op de kaart “kaart legger watersysteem en keringen 2022/1” en op de website https://vechtstromen.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=4b4a6b7604fc41a0952567148f0ec947;

  • de vorm, afmeting en constructies van de oppervlaktewaterlichamen opgenomen in tabel “tabel legger watersysteem en keringen 2022/1” vast te stellen;

  • de tabel “tabel legger watersysteem en keringen 2022/1” onderdeel uit te laten maken van de definitieve legger.

Aldus vastgesteld in de vergadering d.d. 31 mei 2022.

Het dagelijks bestuur,

dr. S.M.M. Kuks, watergraaf

drs. R.I. Andringa, secretaris

 

(De bij dit besluit behorende kaart, bestaande uit een geografisch informatiesysteem, wordt bekendgemaakt via de link https://vechtstromen.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=4b4a6b7604fc41a0952567148f0ec947, conform artikel 7, lid 2, Bekendmakingswet.)

 

Documenten bekijken (ter inzage)

 

De wijzigingen van de legger watersysteem en waterkeringen 2022/1 en de bijhorende documenten kunt u bekijken op de website van Vechtstromen via de volgende link: https://www.vechtstromen.nl/terinzage.

 

Ook kunt u de wijzigingen van de legger watersysteem en waterkeringen 2022/1 en de bijhorende documenten tijdens kantooruren bekijken in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo.

 

U kunt deze documenten bekijken met ingang van 3 augustus tot en met 14 september 2022.

 

Vervolg

Bent u het niet eens met het wijzigen van de legger? U kunt de rechtbank Overijssel (bestuursrechter) tot en met 14 september 2022 laten weten dat u het niet eens bent met het wijzigen van de legger. Dit heet beroep in stellen. U kunt beroep instellen als de legger uw belangen raakt of tegen uw belangen ingaat. U bent dan een belanghebbende.

 

U kunt alleen beroep instellen tegen de legger als het gaat om het aanwijzen van de onderhoudsplichtigen en onderhoudsverplichtingen op grond van de Waterschapswet. Of als het gaat om het vaststellen van de ligging van een waterbergingsgebied of beschermingszone bij een waterstaatswerk als bedoeld in de Waterwet.

 

Beroep instellen

Als u de rechtbank wilt laten weten dat u het niet eens bent met het wijzigen van de legger (beroep instellen), dan moet u dat schriftelijk doen bij de rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. U moet daarbij de volgende gegevens vermelden:

 

  • a.

    uw naam en adres;

  • b.

    de datum (dagtekening);

  • c.

    de naam van het besluit: wijzigingen van de legger watersysteem en waterkeringen 2022/1;

  • d.

    waarom u het niet eens bent met de wijzigingen van de legger watersysteem en waterkeringen 2022/1 (de gronden van uw beroep).

U kunt ook digitaal uw reactie indienen bij de rechtbank via https://mijn.rechtspraak.nl/keuze. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

 

Voor meer informatie kunt u de website van de rechtbank bezoeken: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel. U kunt ook met de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer 088 361 55 55.

 

Voor het indienen van uw beroep moet u een bedrag aan de rechtbank betalen (griffierecht).

 

Voorlopige voorziening

 

Als u bij de rechtbank beroep instelt stopt dit niet de uitvoering van de legger. Met een voorlopige voorziening vraagt u een voorlopige beslissing van de rechtbank als u de uitspraak van de rechtbank in de lopende procedure niet kunt afwachten vanwege een spoedeisend belang.

 

U kunt de voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. U moet daarbij de volgende gegevens vermelden:

 

  • a.

    uw naam en adres;

  • b.

    de datum (dagtekening);

  • c.

    wat het spoedeisend belang is;

  • d.

    wat de voorlopige voorziening volgens u moet inhouden.

Een voorlopige voorziening kunt u alleen vragen als u al beroep heeft ingesteld tegen het wijzigen van de legger.

 

Voor het vragen van een voorlopige voorziening moet u ook een bedrag aan de rechtbank betalen (griffierecht).

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u ook bellen met het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

Naar boven