Bekendmaking ter inzage legging ontwerpprojectplan aanleg regenwaterbuffer Vijlenstraat te Vijlen met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger.

 

Van 19 juli 2022 tot en met 29 augustus 2022 ligt het ontwerpprojectplan aanleg regenwaterbuffer Vijlenstraat te Vijlen tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapsgebouw aan de Maria Theresialaan 99 te Roermond. Uitvoering van het projectplan leidt tot een dienovereenkomstige wijziging van de Legger Waterschap Limburg 2019. Het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger ligt eveneens tijdens voornoemde termijn ter inzage. Voor het inzien van de stukken dient vooraf een afspraak te worden gemaakt via onderstaand informatienummer.

 

Toelichting

Aanleg regenwaterbuffer Vijlenstraat te Vijlen is een deelproject van de grote verkenning Mechelderbeekdal. De verkenning Mechelderbeekdal is eind 2021 gestart om het regionale watersysteem klimaatbestendig in te richten en te laten voldoen aan de provinciale normering. Vanwege de grote opgave en de langere doorlooptijd van de verkenning wordt dit deelproject vooruitlopend op het integrale plan uitgewerkt.

 

De maatregelen die getroffen worden voor de realisatie van de regenwaterbuffer Vijlenstraat zijn tweeledig:

1. de aanleg van een regenwaterbuffer van circa 5.000 m3 ;

2. maatregelen om het water vanaf de openbare weg en vanuit de beek richting de buffer te geleiden.

De maatregelen t.b.v. punt 2 betreffende het aanpassen van de wegverkanting en het aanpassen van de duiker onder de Vijlenstraat zijn door de gemeente uitgewerkt en zijn geen onderdeel van dit ontwerp projectplan.

 

De aanleg van de regenwaterbuffer heeft als doel om lokaal wateroverlast te beperken voor huizen aan de Vijlenstraat en tevens draagt het bij om het risico van wateroverlast vanuit de Mechelderbeek in de kern van Mechelen verder te beperken.

 

Voorlichtingsbijeenkomst

Om het ontwerpprojectplan nader toe te lichten wordt een inloopbijeenkomst gehouden op 26 juli 2022 in het Jeugdgebouw, Vijlenberg 151, 6294 AV te Vijlen. Tussen 16:30 en 19.00 uur kunt u binnenlopen.

 

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpprojectplan en het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger. Een schriftelijke zienswijze dient u te richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de omgevingsmanager, Anouk Dewitte via telefoonnummer 06-11201595. Na afloop van de inspraakfase zullen de ontwerpbesluiten, samen met de ontvangen zienswijzen, ter besluitvorming aan het bestuur worden voorgelegd.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager, Anouk Dewitte via telefoonnummer: 06-11201595 of via het e-mailadres: a.dewitte@waterschaplimburg.nl. De ontwerpbesluiten zijn ook in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

 

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

 

ir. E.M. van der Kuil, wnd. secretaris-directeur

 

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

 

Naar boven