Kennisgeving voornemen, participatie en m.e.r.-procedure Kustontwikkeling Eemszijlen, verlenging inzagetermijn

 

De Provincie Groningen en het waterschap Hunze en Aa’s werken samen met de gemeente Eemsdelta, Rijkswaterstaat, Stichting Het Groninger Landschap en Groningen Seaports aan het voorbereiden van een deel van de kustzone van de gemeente Eemsdelta (De Groote Polder) op de gevolgen van klimaatverandering. Daarmee willen wij ervoor zorgen dat toekomstige generaties in deze kustzone kunnen blijven wonen, werken en recreëren. Wij willen meerwaarde creëren door verschillende opgaven en functies zoals natuur, recreatie/toerisme, zoetwaterbeschikbaarheid en waterveiligheid in samenhang te bekijken. Daartoe werken wij samen in het project Kustontwikkeling Eemszijlen.

 

Met deze publicatie geven Gedeputeerde Staten van de Provincie Groningen en het Dagelijks Bestuur van het Waterschap Hunze en Aa’s kennis van het volgende.

 

  • 1.

    Wij hebben het voornemen om een verkenning uit te voeren naar de opgaven van het project Kustontwikkeling Eemszijlen en de daarvoor benodigde maatregelen;

  • 2.

    Wij willen burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bestuursorganen informeren hoe en wanneer zij in de verkenning worden betrokken;

  • 3.

    Wij hebben het voornemen om op basis van deze verkenning, en ter voorbereiding op een eventueel projectbesluit Omgevingswet, een zogenoemde ‘voorkeursbeslissing’ te nemen;

  • 4.

    Wij starten voor deze voorkeursbeslissing een uitgebreide plan-m.e.r procedure; in deze procedure zal de commissie voor de milieueffectrapportage om advies worden gevraagd.

Bij deze kennisgeving horen de documenten ‘Toelichting Voornemen en Participatie’ en ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau’. Hierin vindt u meer informatie over het voornemen, de participatie en het op te stellen milieueffectrapport (MER). In de periode van 8 juni 2022 tot en met 19 augustus 2022 kunt u schriftelijk of mondeling een reactie geven op deze kennisgeving en de bijbehorende ter inzage gelegde stukken.

 

Waar kunt u meer informatie vinden?

 

De periode van ter inzagelegging is verlengd met een maand. De stukken liggen van 8 juni 2022 tot en met 19 augustus 2022 ter inzage. U kunt de kennisgeving en bijbehorende stukken op deze pagina inzien. Ook kunt u de stukken inzien in het waterschapkantoor te Veendam, het gemeentehuis te Delfzijl en in het Provinciehuis te Groningen.

 

Online zijn deze stukken verder te raadplegen op;

 

https://eemsdollard2050.nl/project/groote-polder 

 

www.officielebekendmakingen.nl

 

Hoe kunt u reageren?

U kunt op de volgende wijze reageren op deze documenten:

  • 1.

    Digitaal: gericht aan het college van Gedeputeerde Staten via grootepolder@provinciegroningen.nl onder vermelding van ‘Reactie Kustontwikkeling Eemszijlen’.

  • 2.

    Per post: Postbus 610, 9700 AP Groningen

  • 3.

    Telefonisch op afspraak via de Omgevingsmanager (06-38743904)

 

 

Naar boven