Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Vaststelling projectplan Waterwet ‘kadeverbetering Vlistkade Oost en Groote Kerkvliet’ en notitie m.e.r.-beoordeling

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat zij het projectplan Waterwet ‘kadeverbetering Vlistkade Oost en Groote Kerkvliet’ en de notitie m.e.r.-beoordeling hebben vastgesteld.

In het projectplan Waterwet legt het waterschap uit op welke manier de regionale waterkeringen langs de Vlistkade Oost en Groote Kerkvliet worden aangepast. Uit de laatste toetsing blijkt dat delen van de kades als het gaat om sterkte en hoogte niet voldoen aan de provinciale waterveiligheidsnormen. Om de waterveiligheid in het gebied te borgen, zijn werkzaamheden noodzakelijk. Het gaat hierbij om het ophogen van groene kaden, het aanbrengen van palenwanden met houten schotten in het talud, het herinrichten van het talud en het verwijderen van bomen die een waterveiligheidsrisico vormen voor de kade.

In de notitie m.e.r.-beoordeling toets het waterschap of er bij voorgenomen activiteiten mogelijke belangrijke nadelige milieugevolgen kunnen optreden. Uit de m.e.r.-beoordeling voor het projectplan Kadeverbetering Vlistkade Oost en Groote Kerkvliet blijkt dat de voorgestelde maatregelen geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu hebben. Daarom heeft het college besloten dat er geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

 

Stukken inzien

U kunt het definitieve projectplan Waterwet met bijlagen en de notitie m.e.r.-beoordeling van dinsdag 5 juli 2022 tot en met maandag 15 augustus 2022 inzien. Dit kan:

 

  • 1.

    op het kantoor van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 te Houten. Wij vragen u vriendelijk om daarvoor een afspraak te maken via telefoonnummer (030) 634 57 00. Een afspraak is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren (9.00–17.00 uur);

  • 2.

    via de publicatie in het Waterschapsblad op de website van de Rijksoverheid: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ bertie aanpassen

  • 3.

    via de publicatie van de stukken op de projectpagina op de website van het waterschap: https://www.hdsr.nl/buurt/krimpenerwaard/kadeverbetering/

     

Beroep instellen

Beroep kan worden ingesteld van beoordeling van dinsdag 5 juli 2022 tot en met maandag 15 augustus 2022 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het goedkeuringsbesluit van het projectplan Waterwet en de notitie m.e.r.-beoordeling. Beroep tegen de besluiten staat open voor:

  • 1.

    een ieder die een zienswijze heeft ingediend, en

  • 2.

    belanghebbenden (ongeacht of zij een zienswijze indienden).

Het beroep kan worden gericht aan:

Rechtbank Midden-Nederland

Afdeling Bestuursrecht

Postbus 16005

3500 DA Utrecht

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval de volgende informatie te bevatten:

  • 1.

    naam en adres;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep gericht is; en

  • 4.

    de redenen waarom de belanghebbende zich niet met het besluit kan verenigen.

Belanghebbenden kunnen ook digitaal beroep instellen via https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/. Hiervoor is een DigiD vereist.

 

Crisis- en herstelwet

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op de procedure van het projectplan Waterwet. Dit betekent dat:

  • 1.

    de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • 2.

    de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld;

  • 3.

    de Raad van State in principe binnen zes maanden na afloop van de beroepstermijn uitspraak doet over eventueel ingestelde beroepen.

     

Informatie

Voor meer informatie over het projectplan Waterwet en notitie m.e.r.-beoordeling kunt u contact opnemen met Jelle Kootstra, omgevingsmanager van het project, bereikbaar via telefoonnummer (030) 634 57 00.

 

Houten, 5 juli 2022

Naar boven