Bestuursvergadering 5 juli 2022

 

Agenda van de openbare vergadering van het algemeen bestuur (Algemene Vergadering) van Waterschap Zuiderzeeland op dinsdag 5 juli 2022 vanaf 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

U kunt bij de vergadering aanwezig zijn op de publieke tribune of deze rechtstreeks via internet volgen: www.zuiderzeeland.nl/livestream.

 

Op de agenda staan besluitvormend o.a. de volgende punten:

- Begrotingsproces Kadernota

Het eerste deel van het begrotingsproces 2023-2026 wordt afgesloten met de vaststelling van de Kadernota. Hierin worden de meerjarige beleidsmatige en financiële ontwikkelingen geschetst. De Kadernota ondersteunt de Algemene Vergadering (AV) bij het maken van keuzes en het stellen van de kaders die nodig zijn voor het opstellen van de Begroting 2023 en Meerjarenraming 2024-2026. De AV-fracties houden op basis van de Kadernota hun algemene beschouwingen.

- Waterbeheerprogramma 2022-2027

Het ontwerp Waterbeheerprogramma lag in de periode van 15 februari tot en met 29 maart 2022 ter inzage. Het programma bevat strategische en tactische doelen voor het waterschap, uitgewerkt in een aanpak op hoofdlijnen. Het waterschap heeft vier inspraakreacties ontvangen, waarna in een nota is toegelicht hoe deze reacties zijn verwerkt. De Algemene Vergadering wordt gevraagd het definitieve Waterbeheerprogramma 2022-2027 vast te stellen.

- Decentrale zuiveringspilot deelgebied 1b Oosterwold

In september 2021 stelde de Algemene Vergadering kaders vast voor deelname aan een tijdelijke decentrale zuiveringspilot. Dat is verder uitgewerkt en nu ligt een besluit voor over deelname aan een pilot voor 400 tot 800 woningen. Daarbij worden innovatieve technieken toegepast die kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de centrale zuiveringen van het waterschap.

 

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

 

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn te bekijken op www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken.

 

Naar boven