Bekendmaking projectplan Veenderpolder en Drooggemaakte Veender-en Lijkerpolder te Kaag en Braassem

Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland hebben op 23 juni 2022 een projectplan voor Veenderpolder en Drooggemaakte Veender-en Lijkerpolder vastgesteld.

Het projectplan betreft maatregelen in de Veenderpolder te Roelofarendsveen.

Het gaat om verbreding van verschillende watergangen, voornamelijk ten zuiden langs de Aderweg. Tevens wordt in deze watergang een duiker vervangen voor een met een grotere diameter. In naastgelegen Drooggemaakte Veender- en Lijkerpolder wordt een waterinlaat aangelegd zodat het water in de polder beter kan worden doorgespoeld.

De stukken liggen van 1 juli 2022 tot en met 12 augustus 2022 ter inzage en u kunt deze bekijken:

-in het kantoorgebouw van Rijnland, Archimedesweg 1 in Leiden. Hiervoor moet u een afspraak maken via telefoonnummer 071-306 3494; of

-online via de knop “Bekijk documenten” op deze webpagina.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode schriftelijk bezwaar maken.

Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet daarnaast ten minste bevatten: de naam van de indiener, adres, dagtekening, het kenmerk 22.041675 en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden (motivering) van het bezwaar. Het postadres is: Dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland, Postbus 156, 2300 AD te Leiden.

Door het indienen van een bezwaarschrift wordt de werking van het besluit niet geschorst. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan verzocht worden om het besluit wel te schorsen. Het verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank ‘s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH te Den Haag. Het is ook mogelijk digitaal een verzoek in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Voor meer informatie over Rijnland, kijk op www.rijnland.net.

 

Leiden, 30 juni 2022

Naar boven