Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Start inspraak 1) ontwerp-projectplan Inrichting natuurpeilgebieden Haarzuilens en 2) ontwerp-Wijziging Peilbesluit Haarzuilens

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat 1) het ontwerp-projectplan Inrichting natuurpeilgebieden Haarzuilens en 2) de ontwerp-Wijziging Peilbesluit Haarzuilens ter inzage liggen voor inspraak.

In Haarzuilens worden 4 nieuwe peilgebieden ingericht. Deze vier peilgebieden betreffen natuurpercelen in eigendom bij Natuurmonumenten waar een aangepast, meer natuurlijk peilbeheer gevoerd gaat worden.

De benodigde inrichtingsmaatregelen om de 4 nieuwe peilgebieden te realiseren, zijn beschreven in het ontwerp-projectplan.

De 4 nieuwe peilgebieden en het aangepaste peil(beheer) zijn opgenomen in de ontwerp-Wijziging Peilbesluit Haarzuilens. Bij deze ontwerp-wijziging zijn ook administratieve correcties meegenomen waardoor deze peilgebieden weer actueel zijn. Bij de definitieve vaststelling van de Wijziging Peilbesluit Haarzuilens zal het peilbesluit Haarrijn 2012 worden ingetrokken.

 

Stukken inzien

Het ontwerp-projectplan en de ontwerp-wijziging van het peilbesluit liggen van 29 juni tot en met 9 augustus 2022, zes weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen inspreken op beide besluiten.

Op de website van het waterschap Inrichting natuurpeilgebieden Haarzuilens - HDSR kunt u het ontwerp-projectplan, de ontwerp-wijziging peilbesluit en de daarbij behorende stukken digitaal inzien en/of downloaden.  

 

Inspraak

Tijdens de inzageperiode kunnen belanghebbenden een inspraakreactie over het ontwerp-project-plan en/of ontwerp-wijziging peilbesluit indienen. Uw inspraakreactie kunt u richten aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, postbus 550, 3990 GJ Houten. U kunt uw inspraakreactie ook per email sturen aan post@hdsr.nl. Uw inspraakreactie dient uiterlijk 9 augustus 2022 ontvangen te zijn.

Het waterschap informeert iedereen die inspreekt over de wijze waarop zijn of haar inspraakreactie in het projectplan en/of de wijziging van het peilbesluit is verwerkt.

Het definitieve projectplan wordt samen met het inspraakrapport door het college van dijkgraaf en hoogheemraden vastgesteld. De definitieve wijziging van het peilbesluit wordt samen met het inspraakrapport door het Algemeen bestuur vastgesteld.

 

Informatie

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met projectbeheerder David Reurslag, tel. 030-209 7238, e-mail david.reurslag@hdsr.nl

 

Houten, 29 juni 2022

 

Naar boven