Ter inzage legging ontwerpbesluit Inundatiegebieden Geleenbeek

Het Dagelijks Bestuur van Waterschap Limburg maakt bekend dat van start gaat het inspraaktraject van:

  • 1.

    Het ontwerpbesluit Inundatiegebieden Geleenbeek

Ter inzage legging ontwerpbesluit Inundatiegebieden Geleenbeek

De natuurlijke beekdalen van de Geul en de Roer zijn in de legger van Waterschap Limburg al eerder grotendeels begrensd als inundatiegebieden “teneinde ruimte beschikbaar te hebben voor het opvangen van overtollig water met het oog op het voorkomen van wateroverlast in stedelijk gebied”. Inundatiegebieden zijn dus nodig om bij hoge afvoeren water te bergen en af te voeren en mogen niet kleiner worden door bebouwing of ophoging.

Naast de Geul en de Roer zijn er nog diverse andere beekdalen met inundatiegebieden die nog niet begrensd zijn en waar het risico bestaat dat de bergingsgebieden steeds kleiner worden. Begrenzen van deze gebieden als inundatiegebied is wenselijk, te meer omdat als gevolg van de klimaatverandering het belang van maximale waterberging steeds groter wordt. Het aanwijzen van inundatiegebieden kan het waterschap volgens de wet zelf bepalen.

Wat verandert er?

Het waterschap kent al een tweetal beekdalen (de Geul en de Roer) die aangemerkt zijn als inundatiegebieden. In principe breidt het waterschap met dit ontwerpbesluit Inundatiegebieden Geleenbeek haar huidige legger en werkingsgebieden binnen de waterschapsverordening uit, vult deze aan en verankert de bescherming juridisch waar de wet dit eist.

Via de onderstaande link is de kaart met de werkingsgebieden te vinden:

Indundatiegebieden Geleenbeek

Ter inzage legging ontwerpbesluit Inundatiegebieden Geleenbeek

Met inachtneming van de omgevingswet en de inspraakverordening wordt het ontwerpbesluit Inundatiegebieden Geleenbeek ter inzage gelegd.

Inspraak

Het is de bedoeling om het definitieve besluit Inundatiegebieden Geleenbeek op 16 augustus 2022 ter vaststelling aan het Dagelijks Bestuur van Waterschap Limburg aan te bieden. Daaraan voorafgaand wordt het ontwerpbesluit Inundatiegebieden Geleenbeek ter inzage gelegd en wordt de gelegenheid geboden om zienswijzen in te dienen. Dit betekent dat ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit kunnen indienen.

Inzien ontwerpbesluit Inundatiegebieden Geleenbeek

Het ontwerpbesluit Inundatiegebieden Geleenbeek ligt van 31 mei tot en met 11 juli 2022 ter inzage. Dit ontwerpbesluit kunt u inzien via de linkerkolom bij deze bekendmaking. Wilt u het ontwerpbesluit liever fysiek raadplegen, neem dan contact op met ons kantoor via het telefoonnummer 06-57079793 (Projectondersteuning Mw. Edith Verver, wekelijks werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag) voor het maken van een afspraak om het ontwerpbesluit in te zien in het waterschapsgebouw aan de Maria Theresialaan 99 te Roermond.

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de periode van ter inzage legging zoals hiervoor is aangegeven, kunt u uw zienswijze geven op het ontwerpbesluit. Dit kan op de volgende manieren:

* schriftelijk: door een brief te sturen aan het Dagelijks Bestuur van Waterschap Limburg naar Postbus 2207, 6040 CC te Roermond;

* schriftelijk: door een e-mail te sturen naar het e-mailadres: omgevingswet@waterschaplimburg.nl;

* mondeling: hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor via het telefoonnummer 06-57079793 om een afspraak te maken.

U wordt verzocht om de volgende onderdelen in uw zienswijze op te nemen:

  • 1.

    naam, adres, woonplaats en bij voorkeur ook uw e-mailadres;

  • 2.

    als u de zienswijze namens iemand anders indient, dan hebben wij ook de contactgegevens van deze persoon/personen nodig;

  • 3.

    waar uw zienswijze betrekking op heeft;

  • 4.

    uw zienswijze.

Het Dagelijks Bestuur van Waterschap Limburg brengt iedereen die een zienswijze heeft ingediend na afloop op de hoogte over de wijze waarop de zienswijzen worden verwerkt. Dit gebeurt voordat het besluit Inundatiegebieden Geleenbeek door het Dagelijks Bestuur wordt vastgesteld.

Meer informatie is te vinden op onze website www.waterschaplimburg.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer: 06-57079793.

Het Dagelijks Bestuur,

ir. E.M. van der Kuil, secretaris-directeur wnd

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven