Bekendmaking ter inzagelegging ontwerpbeleidsregel Instellen onttrekkingsverboden uitoppervlaktewaterlichamen

Van 21 mei 2022 tot en met 1 juli 2022 ligt de ontwerpbeleidsregel Instellen onttrekkingsverboden uit oppervlaktewaterlichamen tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapsgebouw aan de Maria Theresialaan 99 te Roermond. Voor het inzien van de stukken dient vooraf een afspraak teworden gemaakt via onderstaand informatienummer. De ontwerpbeleidsregel is ook in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Toelichting

Op basis van artikel 3.6 van de Keur Waterschap Limburg 2019 heeft het dagelijks bestuur van het waterschap de bevoegdheid om in geval van grote schaarste aan water dan wel indien een zodanige omstandigheid dreigt te ontstaan een verbod af te kondigen voor het onttrekken aan oppervlaktewaterlichamen. Op 10 mei 2022 heeft het dagelijks bestuur het beleid dat wordt gehanteerd bij het instellen van onttrekkingsverboden geactualiseerd. Deze actualisatie is verwerkt in de onderhavige ontwerpbeleidsregel.

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende bovenvermelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over de ontwerpbeleidsregel. Een schriftelijke zienswijze dient u te richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond. Een schriftelijke zienswijze kunt u ook indienen door een e-mail te sturen naar vergunningen@waterschaplimburg.nl, onder vermelding van: ‘Zienswijze ontwerpbeleidsregel instellen onttrekkingsverboden’. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het waterschap via onderstaand informatienummer. De ingebrachte zienswijzen worden door het dagelijks bestuur meegenomen bij de uiteindelijke besluitvorming.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het waterschap via telefoonnummer (088) 88 90100.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

Evelien van der Kuil, secretaris-directeur wnd

Patrick van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven