Wijziging Reglement van Orde algemeen bestuur 2022

Het algemeen bestuur van Waterschap Brabantse Delta;

gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur over Wijziging Reglement van Orde algemeen bestuur 2022 van 26 april 2022, nummer 519829;

gelet op artikel 8 van het Reglement voor het Waterschap Brabantse Delta 2008;

B E S L U I T :

Artikel I

Artikel 79 van het Reglement van orde algemeen bestuur Waterschap Brabantse Delta2022 wordt vervangen door:

 

Artikel 79

  • 1.

    Van besloten vergaderingen wordt een schriftelijk verslag gemaakt tenzij op grond van artikel 40, vijfde lid van dit reglement, is gekozen voor een digitaal beeld- of audioverslag. In dat laatste geval zorgt de secretaris ervoor dat dit verslag wordt gearchiveerd met inachtneming van de opgelegde geheimhouding.

  • 2.

    Als er een schriftelijk verslag is gemaakt, wordt het ontwerpverslag vertrouwelijk ter kennis gebracht aan de leden. Zij krijgen één week de tijd om redactionele wijzigingsvoorstellen in te dienen. Alle ingediende wijzigingsvoorstellen worden vervolgens weer vertrouwelijk ter kennis gebracht aan alle leden.

  • 3.

    Na ontvangst van de wijzigingsvoorstellen kunnen de leden binnen één week doorgeven of zij over het ontwerpverslag of de ingediende wijzigingsvoorstellen wensen te spreken.

  • 4.

    Wanneer er geen wijzigingsvoorstellen zijn ingediend of wanneer geen enkel lid heeft doorgegeven dat hij over de wijzigingsvoorstellen of het ontwerpverslag wenst te spreken, dan wordt het ontwerpverslag samen met de ingediende wijzigingsvoorstellen als hamerstuk in de eerstkomende openbare vergadering vastgesteld.

  • 5.

    Is wel bespreking gevraagd van het ontwerpverslag of de ingediende wijzigingsvoorstellen, dan gebeurt dit in een besloten vergadering waarin ook het verslag wordt vastgesteld.

Artikel II

  • 1.

    Dit besluit treedt direct in werking.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van het algemeen bestuur van 26 april 2022,

De dijkgraaf

drs. C.J.G.M. de Vet

De secretaris-directeur

dr. A.F.M. Meuleman

Naar boven