Vaststelling projectplan Waterwet “Verbreden en Verdiepen, voor het realiseren van een natuurvriendelijke oever ter hoogte van de Zwaansheuvelsedijk te Wijk en Aalburg” Waterschap Rivierenland

 

Besluit van het college van dijkgraaf en heemraden

 

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland heeft het projectplan “Verbreden en Verdiepen, voor het realiseren van een natuurvriendelijke oever ter hoogte van de Zwaansheuvelsedijk te Wijk en Aalburg” vastgesteld. Daarbij is gelet op:

 

  • artikel 5.4 van de Waterwet;

  • de Participatie- en inspraakverordening Waterschap Rivierenland 2020;

  • afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Op het ontwerp-projectplan zijn geen zienswijzen ingediend. Het college heeft het projectplan ten opzichte van het ontwerp ongewijzigd vastgesteld.

 

Inhoud projectplan “Verbreden en Verdiepen, voor het realiseren van een natuurvriendelijke oever ter hoogte van de Zwaansheuvelsedijk te Wijk en Aalburg

 

Waterschap Rivierenland is voornemens om een natuurvriendelijke oever aan te leggen ter hoogte van de Zwaansheuvelsedijk te Wijk en Aalburg, over een lengte van circa 800 meter. Door de aanleg van een natuurvriendelijke oever wordt de watergang zoveel breder dat er meer water doorheen kan dan in de oorspronkelijke situatie én dat er ruimte komt voor de groei van onderwaterplanten.

 

Voor de inhoud van het projectplan verwijzen wij u naar de stukken die ter inzage liggen (zie hieronder).

 

Projectplan ter inzage

 

Het projectplan ligt van donderdag 5 mei 2022 tot en met woensdag 15 juni 2022 tijdens kantooruren voor iedereen ter inzage in het kantoor van het waterschap, De Blomboogerd 1 in Tiel.

 

Het projectplan is tevens als bijlage bij dit Waterschapsblad opgenomen.

 

Beroep

 

Tegen dit projectplan kan gedurende zes weken na de dag van bekendmaking beroep worden ingesteld bij de rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Degenen die beroep in kunnen stellen, zijn:

  • belanghebbenden die een zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kunnen worden tegen het ontwerpbesluit geen zienswijze naar voren te hebben gebracht.

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten: naam en adres, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, en de gronden van het beroep. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank Gelderland via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD voor particulieren of eHerkenning voor ondernemers). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Het behandelen van het beroep brengt kosten met zich mee (griffierecht).

 

Voorlopige voorziening

 

Het indienen van beroep heeft geen schorsende werking. Het projectplan treedt in werking. Om dit te verhinderen kan, indien beroep wordt ingesteld, ook een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Team Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechtbank Gelderland via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

Ook de behandeling van dit verzoek brengt kosten met zich mee (griffierecht).

 

Meer informatie

 

Wilt u meer weten over het projectplan? Dan kunt u contact opnemen met de mevrouw E. Damen, van het Team Gebiedsontwikkeling Oost van de afdeling Omgeving en Beleid, bereikbaar op telefoonnummer (0344) 64 93 04 en via e-mail e.damen@wsrl.nl.

Naar boven