Verkeersbesluit AGV Openbare aanlegplaatsen Oost

 

 

 

HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP AMSTEL GOOI EN VECHT

BBV 18.0425 III G

 

Bij besluit van 02-10-2018 heeft het dagelijks bestuur van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht het Verkeersbesluit AGV Openbare aanlegplaatsen Oost vastgesteld.

Gewijzigd met Wijzigingsbesluit Vaarreglement AGV op 11 januari 2022.

 

Gelet op

  • dat het dagelijks bestuur door de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland, krachtens artikel 2, lid 3 Scheepvaartverkeerswet, is aangewezen als bevoegd gezag voor de toepassing van de Scheepvaartverkeerswet (het zogeheten “nautisch beheer”);

  • de belangen als bedoeld in artikel 3 van de Scheepvaartverkeerswet, het bepaalde in de artikelen 7.01, lid 1 en lid 2 en 7.02, lid 1 sub a Binnenvaartpolitiereglement en artikel 1, lid 1 Besluit administratieve bepalingen scheepvaartverkeer;

 

Overwegende

dat het wenselijk is het verbod tot het innemen van een ligplaats, meren of ankeren met een schip, een drijvend voorwerp of een drijvende inrichting op openbare aanlegplaatsen zoals bedoeld in het Verkeersbesluit AGV Ligplaats nemen te beperken om het aangegeven gebruik mogelijk te maken.

 

 

Besluit

 

I. Wijst aan als openbare aanlegplaats voor recreatie- dan wel bedrijfsvaart de locaties zoals aangegeven op de bij dit besluit bijgevoegde kaarten en bijbehorende tabellen/lijsten (nr IB20180058_0, _2, _4 en _6).

 

II. De aanlegplaatsen worden kenbaar gemaakt door middel van het plaatsen van borden als bedoeld in bijlage 7 van het Binnenvaartpolitiereglement, onder borden E.7, en F.3, en met de tekst zoals opgenomen in de bij dit besluit bijgevoegde lijst (lijst openbare aanlegplaatsen AGV-Oost).

 

III. Toe te staan aan te meren ter plaatse van de openbare aanlegplaatsen voor de duur en/of de functie zoals is aangegeven met het (onder)bord F.3 zoals bedoeld onder II.

 

IV Het is verboden, na het verlaten van een openbare aanlegplaats, binnen een periode van 3 x 24 uur op dezelfde aanlegplaats af te meren.

 

 

Amsterdam,  02-10-2018

 

Het Dagelijks Bestuur,

 

 

 

 

 

dr. ir. G. van den Top

dijkgraaf

 

 

 

 

 

drs. H.J. Kelderman

secretaris-directeur

 

 

Naar boven