Bekendmaking definitief projectplan Waterwet kering Weimeren (Project Noordrand Midden)

Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft op 2 februari 2022 het projectplan kering Weimeren vastgesteld.

 

Achtergrond

Binnen het werkgebied van waterschap Brabantse Delta ligt 425 kilometer aan regionale waterkeringen (dijken). Deze zorgen voor de bescherming tegen hoogwater voor bewoners en bedrijven. Een deel van deze keringen voldoet niet aan de nieuwste normen en moet verbeterd worden. Ook de regionale kering rondom Weimeren voldoet niet meer aan de norm: hij is te laag en in de basis niet sterk genoeg.

 

De polder Weimeren is een waterberging en is tevens aangewezen als natte natuurparel, een hoogwaardig nat natuurgebied. In een gedeelte van de polder Weimeren werken we op dit moment aan natuurontwikkeling. Bij de graafwerkzaamheden komt kleiig zand en veen vrij. Het kleiige zand wordt ter plaatse opgeslagen en gebruiken we om de kering te verstevigen. Hierdoor werken we op een duurzame manier aan de versterking van deze dijk. Omdat kleiig zand niet even stevig is als dijkenklei, hebben we van dit zand meer nodig om aan de veiligheidsnorm te voldoen. Hierdoor wordt de kering een stuk groter dan we gewend zijn.

 

Het plan inzien en instellen van beroep

Het projectplan en de stukken die daarbij horen liggen voor een periode van zes weken tot 23 maart 2022 ter inzage.

 

Vanwege de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus liggen de stukken niet fysiek op het kantoor van waterschap Brabantse Delta. Indien u de stukken fysiek wilt inzien dan kunt u hiervoor contact opnemen met mevrouw E van Aart (076 564 15 46). Alle stukken die openstaan voor beroep zijn als bijlage aan deze bekendmaking toegevoegd. 

 

Belanghebbenden kunnen beroep instellen. Hoe dit werkt kunt u lezen op onze website Beroep instellen | Waterschap Brabantse Delta. Op dit projectplan is de crisis- en herstelwet van toepassing waardoor het instellen van een pro-forma beroep niet mogelijk is. Crisis- en herstelwet | Waterschap Brabantse Delta

 

Contact en informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.brabantsedelta.nl/noordrandmidden of contact opnemen met omgevingsmanager mevrouw E. van Aart via telefoonnummer 076 564 15 46 of email noordrandmidden@brabantsedelta.nl

 

 

Naar boven