Bekendmaking besluit centraal stembureau registratie aanduiding

De voorzitter van het centraal stembureau van waterschap Noorderzijlvest maakt bekend dat op 21 december 2022 het centraal stembureau op grond van artikel G 2a van de Kieswet heeft besloten in het register ten behoeve van de verkiezing van de leden van het Algemeen Bestuur van waterschap Noorderzijlvest de volgende aanduiding op verzoek van de desbetreffende groepering op te nemen:

 

‘Groninger Belang’

 

Beroep

Na registratie bij het centraal stembureau kan een politieke groepering onder de geregistreerde naam ('aanduiding') meedoen aan de waterschapsverkiezingen. De eerstvolgende verkiezingen worden gehouden op 15 maart 2023.

 

Belanghebbenden kunnen tegen de beslissing van het centraal stembureau op het registratieverzoek beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet worden ingediend uiterlijk op de zesde dag na dagtekening van het Waterschapsblad waarin deze publicatie is opgenomen. Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak (adres: Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage).

 

 

Groningen, 21 december 2022

 

 

Voorzitter centraal stembureau

 

 

Roeland van der Schaaf

Naar boven