Peilbesluit Casper Hommes vastgesteld

 

Op 14 december 2022 heeft het algemeen bestuur van het waterschap Noorderzijlvest het peilbesluit Casper Hommes vastgesteld. De Polder Casper Hommes ligt in het gebied waar bodemdaling door aardgaswinning optreedt en dat heeft invloed op het watersysteem. Daarom is er een nieuw peilbesluit.

 

In het peilbesluit legt het waterschap vast welke waterpeilen in de verschillende peilgebieden worden gevoerd. In de toelichting bij dit besluit zijn het watersysteem, de toetsing, de inbreng vanuit het gebied, de gemaakte keuzes en de onderbouwing van de peilen beschreven. Ook vindt u in de toelichting de maatregelen in het watersysteem die deel uitmaken van het besluit. De uitvoering van de maatregelen wordt vanaf 2023 voorbereid.

 

Inzage

Het peilbesluit (inclusief het peilenplan) en de toelichting zijn met ingang van dinsdag 27 december 2022 in te zien. De stukken vindt u aan de linkerzijde van deze pagina onder ‘Externe bijlagen’. Het is ook mogelijk om de stukken in te zien op het kantoor van waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1 te Groningen. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer (050) 304 8911.

 

Beroep

Belanghebbenden bij het peilbesluit en de daarbij vastgestelde maatregelen kunnen binnen zes weken na bekendmaking van het besluit beroep instellen bij de Rechtbank Noord-Nederland, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening van het beroep, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

 

Als u beroep instelt moet u griffierecht betalen. Een ingediend beroep schorst niet de werking van het besluit. Daarvoor dient u een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Als u beroep instelt moet u griffierecht betalen. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). U kunt op de genoemde website de precieze voorwaarden vinden.

 

Informatie

Graag verwijzen wij u voor meer informatie naar onze website https://www.noorderzijlvest.nl/peilbesluiten/. Voor een toelichting op het peilbesluit kunt u contact opnemen met het Team Beheer Watersystemen en Waterveiligheid van Waterschap Noorderzijlvest, via telefoonnummer (050) 304 8911.

 

Naar boven