Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden - Vaststelling verkeersbesluit vaarwater Enkele Wiericke

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat zij op 1 februari 2022 het verkeersbesluit vaarweg Enkele Wiericke heeft vastgesteld.

 

Inhoudelijke toelichting

Dit verkeersbesluit betreft het wijzigen van het bestaande verkeersbesluit vaarwater de Enkele Wiericke. Aanleiding voor de wijziging is het vervallen van artikel 3.A.1 van de Keur Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 2018,het uitsluiten van de houder van de op 16 juli 2021 verleende vergunning van het vaarverbod voor de Enkele Wiericke en het voor vergunninghouders aanwijzen en vaststellen van twee ligplaatsen langs de Enkele Wiericke.

In het verkeersbesluit is in afwijking op het bestaande besluit een verbod opgenomen om ligplaats in te nemen op niet aangewezen plaatsen. Daarnaast wordt met dit verkeersbesluit geanticipeerd op de komst van de Omgevingswet in 2022, door het opnemen van een ontheffing voor het gemotoriseerd varen voor onderhoud, hulpdiensten en toezicht en handhaving.

 

Beroep

Diegenen die een zienswijze hebben ingediend op het ontwerp-verkeersbesluit, kunnen binnen zes weken na bekendmaking van de vaststelling van het verkeersbesluit beroep instellen bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA, Utrecht.

Een beroepschrift dient te zijn ondertekend en moet ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving en een afschrift van het verkeersbesluit waartegen het beroepschrift is gericht en de gronden van het beroep. Voor het indienen van beroep is griffierecht verschuldigd van € 184,- voor een natuurlijk persoon en € 365,- voor een rechtspersoon.

Aangezien het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, kan een verzoek om voorlopige voorzieningen worden ingesteld indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter. Een voorwaarde hiervoor is dat ook beroep wordt ingesteld. Voor het verzoek tot voorlopige voorziening is opnieuw griffierecht verschuldigd van € 184,- voor een natuurlijke persoon en € 365,- voor een rechtspersoon.

Op de vaststelling van dit verkeersbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift alle gronden van het beroep kenbaar moeten worden gemaakt. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen beroepsgronden meer worden ingediend.

 

Informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website. U kunt ook bellen met het Klant Contact Centrum van het waterschap op nummer 030-209 7361 of mailen naar post@HDSR.nl.

 

Houten, 7 februari 2022

 

Naar boven