Publicatie inschrijving pacht objectlocaties 2023

Inschrijving pacht objectlocaties 2023 in verschillende gemeenten in Limburg

Het Waterschap Limburg is eigenaar van een aantal landbouwgronden binnen de Provincie Limburg. Een gedeelte daarvan kan op basis van een pachtovereenkomst voor 1 jaar worden uitgegeven voor het groeiseizoen 2023.

Wilt u in aanmerking komen voor het pachten van een van deze objectlocaties in de gemeenten Eijsden-Margraten, Beekdaelen (Nuth), Venray, Horst aan de Maas of Peel en Maas (Maasbree), dan kunt u een uiterst bod uitgeven op een objectlocatie, indien uw agrarisch bedrijf vanaf de datum van deze publicatie reeds gevestigd is in dezelfde gemeente van de desbetreffende objectlocatie of reeds cultuurgronden bedrijfsmatig exploiteert in dezelfde gemeente van de desbetreffende objectlocatie. Verder moet u een reëel agrarisch bedrijf hebben. Een uittreksel van de Kamer van Koophandel voldoet hiervoor.

U biedt door een uiterst bod qua pachtprijs per hectare in te vullen op het inschrijvingsformulier (zie op de website van Waterschap Limburg het inschrijfformulier pachtlocaties). De gunning gaat naar het hoogste uiterste bod per hectare. Bij een gelijk bod vindt een loting plaats via een notaris.

Er wordt niet verder onderhandeld, er volgt een acceptatie óf weigering van het voorstel. Wij vragen u dan ook om een “uiterst aanbod” uit te brengen voor de genoemde termijn. De uitgebrachte biedingen worden verzameld, over de inhoud van de biedingen wordt niet gecommuniceerd met andere gegadigden. Van “tegen elkaar opbieden” zal hierdoor geen sprake zijn.

Als een van de objectlocaties aan u wordt toegewezen, dan moet u naast de pachtprijs ook de toetsingskosten van de Grondkamer betalen. Het Waterschap Limburg geeft geen toestemming tot eventuele onder verpachting aan derden. Bij de objectlocatie in de gemeente Venray is knolcyperus geconstateerd zodat u alle nodige maatregelen hiervoor dient te treffen. Bij de objectlocatie in de gemeente Horst aan de Maas dient u er rekening mee te houden dat bij deze locatie een stuw staat, die niet door u kan worden geregeld en die niet omlaag kan worden gezet door het waterschap. Bij de objectlocatie te Peel en Maas (Maasbree) dient u rekening te houden met nieuwe aanplant, zodat langs deze aanplant een strook van 1 meter vrijgehouden dient te worden.

 

Beschikbare objectlocaties zijn:

Gemeente Venray

Percelen kadastraal bekend gemeente Venray, sectie R, nummers 630, 631, 634, 628 en 1805 kunnen mogelijk als bouwland gebruikt worden, alleen t.b.v. het telen van snijmaïs, mits u zelf een aanvraag voor ontheffing van snijmaïsteelt bij de NAK Tuinbouw, www.nvwa.nl aanvraagt, en u een ontheffing van de NAK Tuinbouw heeft ontvangen. Mocht u geen ontheffing ontvangen, dan wordt afgezien van de gunning. Daarnaast dient de pachter van deze objectlocatie alle nodige maatregelen te nemen ter voorkoming van verdere verspreiding van de knolcyperus. De aanwezigheid van de knolcyperus is geheel voor eigen risico van de pachter. Objectlocatie is gelegen aan de Locht / Beemdweg van ongeveer 06.85.75 hectare. De percelen worden als één objectlocatie gegund. (Zie op de website van Waterschap Limburg de kaarten van de pachtlocaties per gemeente).

Gemeente Eijsden-Margraten

Percelen kadastraal bekend gemeente Margraten, sectie N, nummers 208, 211, 240, 617, 618, 619, 620, 626, 504, 204, 228, 229, 248, 206, 420, 419 en 191 bouwland gelegen aan de Banneterweg / Valkenburgerweg van ongeveer 12.37.06 hectare. De percelen worden als één objectlocatie gegund. (Zie op de website van Waterschap Limburg de kaarten van de pachtlocaties per gemeente).

Gemeente Beekdaelen (Nuth)

Percelen kadastraal bekend gemeente Nuth, sectie P, nummers 126 en 137 bouwland nabij gelegen aan de Kersboompkesweg van ongeveer 06.67.95 hectare. De percelen worden als één objectlocatie gegund. (Zie op de website van Waterschap Limburg de kaarten van de pachtlocaties per gemeente).

Gemeente Horst aan de Maas

Percelen kadastraal bekend gemeente Horst, sectie S, nummer 178 bouwland gelegen aan de Griendtveenseweg van ongeveer 04.47.86 hectare. De lokale stuw kan niet door u geregeld worden dan wel omlaag gezet worden door het waterschap, ter voorkoming van verdroging in dit gebied. (Zie op de website van Waterschap Limburg de kaarten van de pachtlocaties per gemeente).

Gemeente Peel en Maas (Maasbree)

Perceel kadastraal bekend gemeente Maasbree, sectie V, nummer 358 bouwland gelegen aan de De Meeren van ongeveer 03.65.95 ha. Naast dit perceel is nieuwe aanplant gelegen. Deze zult u moeten gedogen en schonen inhoudende een strook van 1 meter vrij te houden langs de nieuwe aanplant. (Zie op de website van Waterschap Limburg de kaarten van de pachtlocaties per gemeente).

 

Vul het inschrijfformulier in en mail dit vóór 31 januari 2023  naar Vastgoed@waterschaplimburg.nl. U ontvangt per e-mail een ontvangstbevestiging. Mocht u desondanks nog vragen hebben dan kunt u telefonisch contact opnemen met Vivian Schrouff van het team Vastgoed, telefoonnummer 06-14430397. WL publiceert dit op website van www.overheid.nl en www.waterschaplimburg.nl.

 

Roermond, 12 december 2022

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg,

Evelien van der Kuil, secretaris-directeur

Patrick van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven