Voor inspraak ter inzage: ontwerp projectplan Gemaal Hitland

Op 18 oktober 2022 is het ontwerp projectplan Gemaal Hitland vastgesteld.

Toelichting

Het huidige gemaal Hitland is onvoldoende betrouwbaar, beschikt over onvoldoende capaciteit en vormt een knelpunt voor vismigratie. Daarom is het hoogheemraadschap voornemens een nieuw gemaal Hitland te realiseren. Het nieuwe gemaal wordt voorzien van visvriendelijke pompen, een vispassage en een inlaatconstructie. Daarnaast wordt de toevoerende watergang verbreed en ter plaatse van deze watergang een duiker vervangen door een (voetgangers)brug.

In het (ontwerp) projectplan Waterwet wordt beschreven wat het hoogheemraadschap gaat doen en hoe het werk wordt uitgevoerd. Ook wordt er een onderbouwing van het plan gegeven. Verder geeft het projectplan informatie over de rechtsbescherming en de procedures en bevat het rapporten en onderzoeken die voor het plan van belang zijn.

Waar en wanneer kunt u de stukken bekijken?

Van 6 december 2022 tot en met 16 januari 2023 kunt u de stukken bekijken op ons kantoor, Maasboulevard 123 in Rotterdam. De stukken vindt u gedurende deze periode ook als bijlagen bij deze publicatie.

Hoe kunt u reageren?

Van 6 december 2022 tot en met 16 januari 2023 kunnen inwoners en belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen.

Een schriftelijke reactie moet worden gezonden aan het college van Schieland en de Krimpenerwaard, t.a.v. M. Swillens, postbus 4059, 3006 AB Rotterdam o.v.v. ‘zienswijze’.

Als u mondeling wilt reageren, kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 010 45 37 200. Van uw mondelinge reactie wordt een verslag gemaakt.

Na 16 januari 2023 wordt een verslag van alle reacties gemaakt en onze reactie hierop. Wilt u uw persoonsgegevens niet in het verslag gemeld hebben, dan kunt u dit in uw reactie aangeven. Uw gegevens worden dan in het eindverslag weggelaten.

Heeft u vragen?

Voor vragen en/of meer informatie kunt u bellen met M. Swillens 06-31776520.

 

Naar boven