Wijziging Gemeenschappelijke Regeling GBLT

 

Het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen heeft op 8 november 2022 besloten de gemeenschappelijke regeling GBLT te wijzigen, zodat:

  • Het algemeen bestuur van GBLT de mogelijkheid krijgt het aantal leden van het dagelijks bestuur van GBLT uit te breiden van drie naar vier leden.

  • De voorzitter van GBLT een doorslaggevende stem krijgt in het dagelijks bestuur van GBLT, als de stemmen staken.

  • De bevoegdheid (het besluit) tot het aangaan van een dienstverleningsovereenkomst (DVO) met een niet-deelnemende partij bij het algemeen bestuur van GBLT komt te liggen. Het Handvest potentiële deelnemers biedt inhoudelijke criteria en afwegingsgronden voor het aangaan van een DVO.

  • Besluitvorming in het algemeen bestuur van GBLT plaats vindt op basis van ¾ meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

  • De gemeenschappelijke regeling GBLT door de deelnemers kan worden gewijzigd met ¾ meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

  • Besluitvorming over het toetreden van een nieuwe deelnemer plaats vindt op basis van ¾ meerderheid van de uitgebrachte stemmen, in plaats van unanimiteit.

  • De governance van GBLT om de vier jaar wordt geëvalueerd of wanneer naar het oordeel van het algemeen bestuur van GBLT de verhouding tussen waterschappen en gemeenten uit balans dreigt te raken, omdat één van beide over ¾ meerderheid van de stemmen komt te beschikken.

In zijn vergadering van 23 november 2022 heeft het algemeen bestuur hiervoor de benodigde toestemming verleent.

Documenten bekijken (ter inzage)

Het besluit tot het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling GBLT en het besluit tot het verlenen van de daarvoor benodigde toestemming van het algemeen bestuur kunt u bekijken op de website van Vechtstromen via de volgende link: https://www.vechtstromen.nl/terinzage.

Ook kunt u het besluit tot het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling GBLT en het besluit tot het verlenen van de daarvoor benodigde toestemming van het algemeen bestuur tijdens kantooruren bekijken in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo.

U kunt deze documenten bekijken met ingang van 5 december 2022 tot en met 16 januari 2023.

Vervolg

Ook de andere deelnemers aan de Gemeenschappelijke Regeling GBLT besluiten over het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling GBLT.

Bent u het niet eens met het besluit (bezwaar)?

Bent u het niet eens met het besluit van het waterschap? U kunt het waterschap tot 16 januari 2023 laten weten dat u het niet eens bent met het besluit. Dit heet bezwaar maken.

U kunt bezwaar maken als het besluit uw belangen raakt of tegen uw belangen ingaat. U bent dan een belanghebbende.

Bezwaar maken

Als u het waterschap wil laten weten dat u het niet eens bent met het besluit, dan moet u bezwaar maken bij het dagelijks bestuur, waterschap Vechtstromen, postbus 5006, 7600 GA Almelo.

U moet daarbij de volgende gegevens vermelden:

  • a.

    uw naam en adres;

  • b.

    de datum (dagtekening);

  • c.

    de naam van het besluit;

  • d.

    waarom u het niet eens bent met het besluit (de gronden van uw bezwaar).

Voorlopige voorziening

Als u bezwaar maakt stopt dit de werking van het besluit niet. Met een voorlopige voorziening vraagt u een voorlopige beslissing van de rechtbank als u de uitspraak van het waterschap op uw bezwaar niet kunt afwachten vanwege een spoedeisend belang.

U kunt de voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. U moet daarbij de volgende gegevens vermelden:

  • a.

    uw naam en adres;

  • b.

    de datum (dagtekening);

  • c.

    wat het spoedeisend belang is;

  • d.

    wat de voorlopige voorziening volgens u moet inhouden.

Een voorlopige voorziening kunt u alleen vragen als u al bezwaar bij het waterschap heeft gemaakt tegen het treffen van de gemeenschappelijke regeling.

Voor het vragen van een voorlopige voorziening moet u een bedrag aan de rechtbank betalen (griffierecht).

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

Naar boven