Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Bekendmaking besluit plaatsing Wrakkenwet – een aan de kade geraakte vaartuig ligt in de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel aan de IJsselkade t.h.v. huisnummer 16 te IJsselstein.(HDSR175047)

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft besloten tot plaatsing van een vaartuig onder de Wrakkenwet.

 

Constatering

Op 17 november 2022 heeft het waterschap geconstateerd dat er een aan de kade geraakte vaartuig ligt in de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel aan de IJsselkade ter hoogte van huisnummer 16 te IJsselstein.

 

Overtreding

Het aan de kade geraakte vaartuig is in strijd met de zorgplicht van de Keur van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden Artikel 3.1 lid 2 en 3 sub b en c. Hierin staat dat het degene die handelingen in het watersysteem verricht, laat verrichten of nalaat andere handelingen te verrichten waartoe hij gehouden is of die binnen zijn macht liggen, en weet of redelijkerwijs had kunnen weten dat daardoor nadelige effecten voor het watersysteem ontstaan of kunnen ontstaan, voorkomt die effecten voor zover dit redelijkerwijs van hem kan worden verwacht.

 

Overtreder

De overtreder is tot op heden niet bekend.

 

Lichten

Het aan de kade geraakte vaartuig wordt op 30 november 2022 gelicht.

 

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen dit besluit van het waterschap door het indienen van een bezwaarschrift. Dit bezwaarschrift moet worden ingediend binnen zes weken vanaf de dag na bekendmaking van dit besluit. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van naam en adres, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Verder moet het bezwaarschrift ondertekend zijn. Het bezwaarschrift kan worden geadresseerd aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Postbus 550, 3990 GJ Houten.

Naast het indienen van een bezwaarschrift kan op grond van artikel 8:81 van de Awb een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden gedaan bij:

de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland

T.a.v. Afdeling Bestuursrecht o.v.v. Voorlopige Voorzieningen

Postbus 16005

3500 DA Utrecht

Voor het indienen van een verzoek tot een voorlopige voorziening bent u griffiekosten verschuldigd. Voor natuurlijke personen bedraagt dit € 184,-. Voor rechtspersonen bedraagt dit € 365,-.

Er kan ook digitaal een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij genoemde rechtbank via de website http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Om dat te kunnen doen is een elektronische handtekening nodig (DigiD). Op de genoemde website staat de voorwaarden.

 

Informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons team van de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH), telefoonnummer +31 (0)30 - 209 7358. Of kijk op onze website https://www.hdsr.nl/werk/recreatie/varen/wrakken/ 

 

Houten, 22 november 2022

 

 

 

Naar boven