Bekendmaking van voornemen tot verkoop van aan Waterschap Limburg toebehorende onroerende zaken

Objecteninformatie

Locatie: Elsloo gelegen nabij Pontegatsvoetpad en Veldjensweg.

Locatie: Grevenbicht gelegen nabij Op den Braemert.

Locatie: Obbicht en Pappenhoven gelegen nabij Dijk Obbicht.

Locatie: Stein gelegen nabij Veldschuurdijk.

Locatie: Urmond gelegen nabij Gemeenweg.

Percelen gelegen in de gemeenten Elsloo, Grevenbicht, Obbicht en Pappenhoven, Roosteren, Stein, Susteren en Urmond (zie bijlagen 1 en 2).

Totale percelengrootte: ca. 22.860 vierkante meter (zie bijlagen 1 en 2)

 

Voornemen tot aangaan verkoopovereenkomst

Waterschap Limburg (hierna verder te noemen: WL, met KvK-nummer 67682065) is voornemens om de hierboven genoemde objecten, ter grootte van in totaal circa 22.860 vierkante meter, te leveren aan het Projectbureau Grensmaas B.V. (KvK-nummer 14094184) middels een ruiling. Projectbureau Grensmaas B.V. verzocht WL tot verkoop van de objecten ten behoeve van de reeds uitgevoerde dijkversterkingswerkzaamheden in het kader van het project Sluitstuk kaden Maas. Daarvoor is eigendom van WL benodigd.

 

Projectbureau en WL zijn over en weer te zien als enige serieuze gegadigde

Naar het oordeel van WL is Projectbureau Grensmaas B.V. de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de aankoop van deze objecten. Hiervoor zijn 2 hoofdredenen:

  • 1.

    Het Waterschap Limburg draagt aan Projectbureau Grensmaas B.V. restgronden af die bestemd zijn voor de uitgevoerde dijkversterkingsprojecten in het kader van de het project Sluitstuk kaden Maas.

  • 2.

    De gronden die binnen het projectgebied en direct aansluiten aan deze uitgevoerde dijkversterkingswerkzaamheden dienen, voor zover zij nog niet in eigendom toebehoren aan Projectbureau Grensmaas B.V., in eigendom te worden overgedragen aan het Projectbureau Grensmaas B.V.

  • 3.

    Bedoelde gronden dienen tevens ter voldoening aan de natuurcompensatie voor de uitgevoerde dijkversterkingswerkzaamheden.

Gelet op het voorgaande is WL van oordeel dat op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het aangaan van de koopovereenkomst van het object, namelijk: Projectbureau Grensmaas B.V. Ten overvloede wijzen wij u erop dat WL daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid heeft.

 

Vervaltermijn

Door deze voorgenomen transactie te publiceren en derden de kans te bieden om mee te dingen, beoogt WL open en transparant te handelen. Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit binnen een termijn van twintig dagen na publicatie, kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan Vastgoed@waterschaplimburg.nl onder vermelding van verkoop Projectbureau Grensmaas B.V. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. WL en Projectbureau Grensmaas B.V.  zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

WL publiceert dit voornemen op de website van www.overheid.nl en www.waterschaplimburg.nl . Met deze publicatie geeft WL uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Het feit dat een voornemen tot verkoop bekend wordt gemaakt, betekent niet dat WL al definitief tot verkoop besloten heeft. Ook betekent het niet dat met de beoogde koper al volledige overeenstemming is bereikt of dat zeker is dat die zal worden bereikt.

Roermond 21-11-2022

Het dagelijks bestuur,

Namens deze:

Evelien van der Kuil, secretaris-directeur

Patrick van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven