Bekendmaking besluit partiële herziening Legger 2021 waterstaatswerken / DL91-HO1, DL91-HO2 en beschermingszones langs DL91 Helmond

 

Besluit  

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel maakt het volgende bekend.

 

Besluit

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel heeft de legger waterstaatswerken 2021 op 8 november 2022 gewijzigd. De wijziging betreft het afwaarderen van de waterstaatswerken DL91-HO1 en DL91-HO2. Daarnaast komen de beschermingszones van de DL91-HO1 en DL91-HO2 te vervallen.

 

Zienswijzen

Er zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Inzage leggerbesluit met bijlagen

Het leggerbesluit kunt u downloaden (linkerzijde pagina).

 

Inwerkingtreding

Het leggerbesluit treedt in werking de dag na bekendmaking.

 

Instellen van beroep

Binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het onderhavige besluit kan beroep worden ingesteld bij de rechtbank Oost-Brabant.

 

Beroep is mogelijk voor zover met het onderhavige besluit in de leggers onderhoudsplichtigen of onderhoudsverplichtingen worden aangewezen en voor zover de ligging van een waterbergingsgebied of beschermingszone als bedoeld in de Waterwet wordt vastgesteld of gewijzigd.

 

Het beroep dient ingesteld te worden bij de rechtbank Oost-Brabant, postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Het beroepschrift moet tenminste bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, zo mogelijk een afschrift van dit besluit, de gronden van beroep en een handtekening.

 

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het genomen besluit niet. Naast het indienen van een beroepschrift kunt u daarom ingeval van onverwijlde spoed een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch, op het hiervoor genoemde adres. Het verzoek moet de volgende inhoud hebben: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, de gronden van het verzoek, de reden van spoedeisendheid, handtekening en een afschrift van het beroepschrift.

 

U kunt het beroep en een verzoek tot een voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk voor meer informatie hierover op de genoemde website. Voor het indienen van een beroepschrift en een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met het klantencontactcentrum, telefoonnummer (0411) 618 618.

 

Naar boven