Besluit van het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg betreffende vaststelling legger Waterwet, wijzigingen Waterschapsverordening Waterschap Limburg en vaststelling wijzigingen Werkingsgebieden Waterschap Limburg

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg maakt bekend het volgende:

Besluit

1. Het in onderstaande hyperlink opgenomen inundatiegebied toe te voegen aan de legger van het Waterschap Limburg als bedoeld in artikel 5.1 van de Waterwet.

2. Het in onderstaande hyperlink opgenomen inundatiegebied aan te wijzen als beperkingengebied met betrekking tot een oppervlaktewater als bedoeld in artikel 1.4 lid 1 van de Waterschapsverordening Limburg.

Inwerkingtreding

1. Het onder 1 genoemde besluit treedt in werking op 2 januari 2023.

2. Het onder 2 genoemde besluit treedt in werking op de dag na inwerkingtreding van de Omgevingswet.

Met de vaststelling van het besluit Aanwijzing Inundatiegebieden Geleenbeek wordt verder invulling gegeven aan het begrenzen van gebieden als inundatiegebied. Deze ontwikkeling is wenselijk omdat, als gevolg van de klimaatverandering, het belang van maximale waterberging en het behouden van natuurlijke inundatieruimte steeds groter wordt.

Het aangewezen inundatiegebied kunt u inzien via de navolgende link: Inundatiegebied Geleenbeek

Rechtsbescherming

Tegen de onderhavige vaststelling van de wijziging van de Legger Waterschap Limburg 2019 op grond van de Waterwet (besluit 1) kunnen ingezetenen en belanghebbenden binnen zes weken vanaf de dag na bekendmaking beroep instellen bij de rechtbank Limburg, locatie Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ te Roermond. Dit geldt alleen voor ingezetenen en belanghebbenden die bij de voorbereiding van deze legger tijdig hun zienswijzen naar voren hebben gebracht en voor ingezetenen en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij tijdens de termijn dat de legger ter inzage heeft gelegen redelijkerwijs niet in staat waren een zienswijze in te dienen. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het besluit treedt in werking na de bekendmaking. Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het beroep de werking van dit besluit niet. Gelet hierop kan, indien tegen dit besluit beroep wordt ingesteld en onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vereist, gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Sector bestuursrecht van de rechtbank Limburg te Roermond. U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening aanvragen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor het instellen van beroep en het vragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Wilt u nadere informatie over het instellen van beroep, het vragen van een voorlopige voorziening of het verschuldigde griffierecht dan verwijzen wij u naar voornoemde site. Tegen het onder 2 vermelde besluit kan geen beroep worden ingesteld.

Informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met het waterschap 088 – 88 90 100 of uw vragen mailen naar omgevingswet@waterschaplimburg.nl.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

Evelien van der Kuil, wnd secretaris-directeur

Patrick van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven