Bekendmaking Waterschap Limburg ter inzage legging ontwerpprojectplan ‘Knelpunten Winnerstraatlossing en Eindhovensebaan Nederweert’ met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger.

Van 7 november 2022 tot en met 18 december 2022 ligt het ontwerpprojectplan ‘Knelpunten Winnerstraatlossing en Eindhovensebaan Nederweert’ tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapsgebouw aan de Maria Theresialaan 99 te Roermond. Uitvoering van het projectplan leidt tot een dienovereenkomstige wijziging van de Legger Waterschap Limburg 2019. Het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger ligt eveneens tijdens voornoemde termijn ter inzage. Voor het inzien van de stukken dient vooraf een afspraak te worden gemaakt via het algemene informatienummer.

Toelichting

Het plangebied is gelegen in de gemeente Nederweert en betreft de watergangen Winnerstraatlossing en Eindhovensebaan, gelegen ten noorden van Nederweert en ten oosten van de Zuid-Willemsvaart.

Meerdere gronden langs deze watergangen inunderen bij hevige regenval. De NBW (Nationaal Bestuursakkoord Water)-normering zoals opgenomen in het provinciaal waterplan wordt niet gehaald. Bovendien wordt het efficiënt en veilig uitvoeren van beheer en onderhoud belemmerd door instabiele oevers en slechte bereikbaarheid.

In 2021 zijn de maatregelen verder uitgewerkt tot het nu voorliggende projectplan. De beoogde maatregelen betreffen:

• het onder profiel brengen van de watergangen; totaal ca. 4,5 km.;

• het optimaliseren en opschonen van de bestaande regenwaterbuffer “Winnerstraat”;

• verwijderen en afvoeren van slib;

• het aanbrengen en aanpassen van duikers, inclusief in- en uitstroomvoorzieningen

(duiker 1 m. x 2m. over 23 m. en in totaal ca. 300 m. Ø 600mm);

• het aanpassen en realiseren van onderhoudspaden, ca. 4,5 km.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpprojectplan en het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger. Een schriftelijke zienswijze dient u te richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de omgevingsmanager Jacques Timmermans via telefoonnummer +31 6 2847 9830. Na afloop van de inspraakfase zullen de ontwerpbesluiten, samen met eventueel ontvangen zienswijzen, ter besluitvorming aan het bestuur worden voorgelegd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager Jacques Timmermans via telefoonnummer: +31 6 2847 9830 of via het e-mailadres: j.j.timmermans@waterschaplimburg.nl. De ontwerpbesluiten zijn ook in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

ir. E.M. van der Kuil, wnd. secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

 

Naar boven