Bekendmaking en terinzagelegging van vastgesteld Projectplan Kaden Noord-Willemskanaal Witte Molen – De Punt

Het algemeen bestuur van het waterschap Hunze en Aa’s heeft in de vergadering van 5 oktober 2022 het Projectplan Natuurvriendelijke Oevers Noord-Willemskanaal vastgesteld. Op de dag na de bekendmaking hiervan op 2 november 2022 wordt dit besluit van kracht en treedt het projectplan in werking.

 

Het projectplan beschrijft de aanpassingen die het waterschap Hunze en Aa’s wil doen om, tussen De Witte Molen en De Punt, 3 km kaden (= dijken) langs het Noord-Willemskanaal aan de geldende veiligheidseisen te laten voldoen, waarbij ook de aanleg van 0,5 km natuurvriendelijke oever wordt gerealiseerd en de ecologische verbinding tussen het Drentsche Aa gebied en Lappenvoort-Oosterland wordt verbeterd.

 

De plannen zijn op zodanige wijze uitgewerkt dat hier geen nadeel van te verwachten is voor bestaande gebiedsfuncties of andere belangen. In het projectplan staan onder meer de onderbouwingen en afwegingen die hiertoe zijn gemaakt.

 

Op het ontwerp projectplan is één zienswijze ingediend. De zienswijze is behandeld en beantwoord in de Reactienota die ook op 5 oktober 2022 is vastgesteld door het algemeen bestuur. Naar aanleiding van de zienswijze is in het vastgestelde projectplan een correctie op het ontwerp projectplan doorgevoerd door een aanpassing op een tekening en een aanpassing in hieraan gerelateerde tekst. Met deze correctie wordt geborgd dat de aansluiting van de kade van deeltraject 2 op het grondlichaam van de A28 de verkeerveiligheid op deze snelweg niet nadelig zal beïnvloeden.

 

Terinzagelegging

Het vastgestelde projectplan en de vastgestelde reactienota liggen met ingang van 2 november 2022 met bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken digitaal inzien in de hiernaast staande rubriek ‘Externe bijlagen’. Daarnaast kunt u de stukken ook inzien in het waterschapshuis, Aquapark 5 in Veendam op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur. U kunt hiervoor een afspraak maken via (0598) 69 38 00.

 

Mogelijkheden voor beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend op het ontwerp projectplan kunnen gedurende de periode van terinzagelegging beroep aantekenen tegen de vaststelling van het projectplan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de rechtbank Noord-Nederland, Sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Ook kunnen andere belanghebbenden, van wie belangen worden beïnvloed door de correctie op het ontwerp projectplan, gedurende deze zes weken beroep instellen bij de rechtbank.

 

Op de vaststelling van een projectplan is afdeling 2, artikel 1.6a van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat de belanghebbenden reeds in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

 

Beroep schort de inwerkingtreding van het projectplan niet op. Vooruitlopend op de uitspraak op het beroep kan de belanghebbende wel een verzoek indienen bij de rechtbank tot (gedeeltelijke) opschorting van het plan.

 

Inlichtingen

Als u vragen heeft naar aanleiding van deze bekendmaking, kunt u contact opnemen met het waterschap (tel: 0598-693800; e-mail: waterschap@hunzeenaas.nl).

Naar boven