Kennisgeving Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en Waterwet (Wtw) Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Gedeputeerde Staten van Limburg maken, mede namens het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg bekend dat de volgende besluiten zijn genomen :

Omgevingsvergunning

Voor: oprichtingsvergunning (1e fase) Locatie: CSP/Tessenderlo Kerley Netherlands B.V., deelinrichting Tessenderlo Kerley Geleen (TKG), Urmonderbaan 22, 6167 RD Geleen

Datum besluit: 13 oktober 2022; Zaaknummer: 2021-206292

Naar aanleiding van het ontwerpbesluit zijn zienswijzen naar voren gebracht.

Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit wel gewijzigd.

Watervergunning

Een watervergunning ten behoeve van voornoemde inrichting, voor wijziging van de op 15 december 2020 verleende vergunning geregistreerd onder nummer 2020-D103173 voor het brengen van stoffen, afkomstig van de Integrale Afvalwater Zuiveringsinstallatie (IAZI) gelegen aan de Dalerveltweg 5 te Stein, in het oppervlaktewaterlichaam genaamd de Zijtak Ur. De watervergunning houdt verband met het oprichten van een nieuwe fabriek van Tessenderlo-Kerley Geleen voor de productie van ammoniumthiosulfaat (in oplossing).

Datum besluit: 11 oktober 2022; Zaaknummer: 2021-Z34711

Naar aanleiding van het ontwerpbesluit zijn zienswijzen naar voren gebracht.

Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit wel gewijzigd.

De vergunningaanvragen zijn gecoördineerd behandeld.

Inzage 

De besluiten en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 19 oktober 2022 t/m 29 november 2022:

- in het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht, na telefonische afspraak via +31 43 389 78 12;

- in het gemeentehuis van Sittard-Geleen (Markt 1, Geleen), op de gebruikelijke tijden;

- bij het Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99 te Roermond, na telefonische afspraak met het team vergunningen via 088 88 90 100.

Vergunningbesluiten worden gedurende de inzagetermijn ook gepubliceerd op www.officielebekendmakingen.nl en op de website van Waterschap Limburg: www.waterschaplimburg/actueel/bekendmakingen.

Rechtsbescherming

Als dit besluit uw belang rechtstreeks raakt en u bent het niet eens met dit besluit, kunt u beroep instellen bij de Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht. Ook niet-belanghebbenden kunnen bij de Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht beroep instellen, mits zij een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit. Beroep instellen kan van 19 oktober 2022 t/m 29 november 2022 tegen betaling van de verschuldigde griffierechten bij de Rechtbank Limburg. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: naam en adres van de indiener; de datum; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep (motivering).

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond of digitaal met DigiD via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Als u een beroepschrift heeft ingediend, kunt u tevens de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetpagina van de Rechtbank Limburg, www.rechtspraak.nl.

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag volgend op de beroepstermijn van 6 weken. Indien binnen de beroepstermijn tegen het besluit bij de Voorzieningenrechter een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening als bedoeld in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht is gedaan, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

RUD Zuid-Limburg, telefoon: + 31 43 389 78 12

Waterschap Limburg, telefoon: 088 88 90 100

Naar boven