Publicatie van voornemen tot het aangaan van een overeenkomst tot vestiging van een recht van opstal aan de Ringvaartweg te Rotterdam ten behoeve van de gemeente Rotterdam

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard geeft hierbij kennis van haar voornemen tot het vestigen van een recht van opstal voor het hebben en houden van twee pompputten inclusief het daartoe behorende (riool)leidingwerk op een perceel gelegen aan de Ringvaartweg ter hoogte van de huisnummers 115 en 117 te Rotterdam, kadastraal bekend gemeente Kralingen, sectie L, nummer 2136 (gedeeltelijk), met een perceelgrootte van circa 150 m2 ten behoeve van de gemeente Rotterdam.

 

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard meent dat de gemeente Rotterdam de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor het vestigen van het recht van opstal op voormelde grond, omdat de gemeente Rotterdam eigenaar en beheerder is van het rioolstelsel binnen de gemeente Rotterdam. Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard neemt daarbij verder in overweging dat reeds voor de uitspraak in het ‘Didam arrest’ op hoofdlijnen overeenstemming was bereikt over de vestiging van het recht van opstal en de voorwaarden waaronder de vestiging van het recht van opstal plaats zal vinden.

 

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot vestiging van het recht van opstal, dan dient u dit uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatie van dit voornemen kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan vastgoed@hhsk.nl onder vermelding van ‘2022.10807’. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt.

 

Met deze publicatie geeft het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Naar boven