Bekendmaking Beleidsuitwerking VIS

Het college van Schieland en de Krimpenerwaard heeft op 9 augustus 2022 besloten tot:

  • -

    vaststelling van de Beleidsuitwerking VIS;

  • -

    intrekking van de Nota VIS 2016-2021 en de Beleidsregel Toetsingskader visplannen 2012.

Het besluit van het college treedt in werking op de dag na die van deze bekendmaking.

Toelichting

In 2016 heeft het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de Nota VIS vastgesteld. De Beleidsuitwerking VIS is een actualisatie van dit beleid. Met het beleid wil het college helder maken wat de ambities, doelen en inspanningen van het hoogheemraadschap zijn ten aanzien van vis.

 

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is verantwoordelijk voor een goede ecologische waterkwaliteit waarvan een gezonde duurzame visstand deel uit maakt. De Beleidsuitwerking VIS beschrijft het te voeren beleid op het gebied van vis, visstandbeheer en visserij. Het opstellen van deze beleidsuitwerking is opgenomen als maatregel in ons KRW-plan. Het bevat de beleidsinvulling die nodig is om aan de wet- en regelgeving (waaronder de KRW en de Europese Aalverordening) te kunnen voldoen.

De Beleidsuitwerking geeft ook een kader voor de visserijsector om hun visserijbeheer af te stemmen op het waterschapsbeleid.

 

Het ontwerp van de beleidsuitwerking VIS heeft van 10 mei tot en met 21 juni 2022 ter inzage gelegen. Er is één zienswijze ontvangen. De zienswijze en de reactie van het college daarop zijn opgenomen in de Nota van beantwoording. Het beleid en de beleidspunten zijn naar aanleiding van de ingediende zienwijze niet gewijzigd.

 

Waar en wanneer kunt u de stukken bekijken?

Gedurende een periode van zes weken kunt u de Beleidsuitwerking VIS en de Nota van beantwoording inzien op het kantoor van het hoogheemraadschap. U kunt de Beleidsuitwerking ook digitaal raadplegen, zie hiernaast onder Externe bijlage. De Beleidsuitwerking VIS vindt u daarnaast op www.overheid.nl.

 

Naar boven