Projectplan versterking waterkering De Keen

Het college van dijkgraaf en heemraden heeft op 13 september 2022 het projectplan versterking waterkering De Keen en de Nota van Wijzigingen & Inspraak vastgesteld.

 

Projectplan en Nota van Wijzigingen & Inspraak

In het projectplan De Keen versterking waterkering De Keen staat wat er moet gebeuren om de waterkering sterker te maken zodat de waterkering weer aan de veiligheidsnormen voldoet. In de Nota van Wijzigingen & Inspraak wordt beschreven wat er is veranderd aan het plan ten opzichte van het ontwerp-projectplan (gepubliceerd op 17 mei 2022), en op welke manier.

 

Inzage

Het projectplan en de nota liggen van maandag 19 september tot en met zondag 30 oktober 2022 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt deze inzien door de bij deze elektronische bekendmaking gevoegde bijlagen te openen. Kijk hiervoor links op deze pagina onder ‘Externe bijlagen’. Een fysiek exemplaar ligt op werkdagen van 08.00 uur tot 17.30 uur op het hoofdkantoor, Handelsweg 100 te Ridderkerk, ter inzage.

 

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het projectplan kan door belanghebbenden tot zes weken na de dag van bekendmaking beroep worden ingesteld door het indienen van een beroepschrift bij de rechtbank van Rotterdam:

 

Rechtbank Rotterdam

Afdeling Bestuursrecht, o.v.v soort zaak

Postbus 50951

3007 BM Rotterdam

 

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

• de naam en het adres van de indiener;

• de dagtekening;

• een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

• de gronden van het beroep.

 

Omdat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is, geldt voor het indienen van beroep dat:

• de beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen;

• het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

• de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit. Als beroep is ingesteld, kan in spoedeisende gevallen de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen. Voor de behandeling van een beroepschrift en een verzoek om een voorlopige voorziening wordt door de rechtbank Rotterdam een griffierecht geheven. Over de hoogte hiervan kan de griffier van de rechtbank Rotterdam informatie geven (telefoon: 088 361 19 33).

 

Contact

Voor nadere inlichtingen over dit projectplan kunt u terecht bij Ingrid Iding, omgevingsmanager, te bereiken via het Waterschapsloket. U kunt tijdens kantooruren bellen naar (0900) 2005005 (lokaal tarief) of een e mail naar: 3regionalekeringen@wshd.nl onder vermelding van de naam van het projectplan.

Ridderkerk, 13 september 2022

waterschap Hollande Delta,

Namens deze:

S.J. Steendijk, secretaris-directeur

Naar boven