Vaststelling projectplan voor Uitvoeringsmaatregelen peilbesluit Adrianapolder Stellendam

 

Het college van dijkgraaf en heemraden heeft op 5 september 2022 het projectplan voor ‘uitvoeringsmaatregelen peilbesluit Adrianapolder Stellendam’ vastgesteld.

Projectplan

Het project is nodig om te kunnen voldoen aan het peilbesluit dat in 2004 is vastgesteld. In dit peilbesluit is een peilverhoging voorgesteld om de functie ‘landbouw’ in het noordelijk deel van de Adrianapolder beter te faciliteren. Tot op heden is dit peilbesluit niet uitgevoerd. In november 2018 is het Kierbesluit in werking getreden. Hierdoor kan mogelijk verbrakking van de Zuiderdiepboezem op gaan treden. Hierdoor is het ook nodig om de wateraanvoer naar het Poldertje van Goekoop te verbeteren.

Inzage

Het projectplan en de bijbehorende stukken liggen van 9 september 2022 tot en met 21 oktober 2022 (6 weken) ter inzage. U kunt deze dan inzien door de bij deze elektronische bekendmaking gevoegde bijlagen te openen. Kijk hiervoor links op deze pagina onder ‘Externe bijlagen’. Een fysiek exemplaar ligt op werkdagen van 08.00 uur tot 17.30 uur op het hoofdkantoor, Handelsweg 100 te Ridderkerk, ter inzage.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een (rechts)persoon wiens belang rechtstreeks bij het projectplan is betrokken, vanaf de dag na het verschijnen van deze elektronische bekendmaking gedurende een periode van zes weken bezwaar maken tegen het projectplan.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, postbus 4103, 2980 GC te Ridderkerk en ten minste de volgende gegevens bevatten:

- naam en adres van de indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

- de gronden van bezwaar.

Voorlopige voorziening

Het indienen van bezwaar heeft geen schorsende werking. In het geval van een spoedeisende situatie kan de indiener van een bezwaarschrift daarom de rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Dit verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Voor het doen van een verzoek tot voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Voor de hoogte van de griffierechten kunt u contact opnemen met de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, onder telefoonnummer (088) 36 11 932.

U kunt het verzoek om voorlopige voorziening ook digitaal indienen via https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Rechtsgebieden/Bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

Contact

Voor nadere inlichtingen over dit projectplan kunt u terecht bij mw. H. van der Weijden, te bereiken via het Waterschapsloket. U kunt tijdens kantooruren bellen naar (0900) 2005005 (lokaal tarief) of een e mail sturen naar: info@wshd.nl onder vermelding van de naam van het projectplan.

Ridderkerk, 6 september 2022

Dijkgraaf en heemraden,,

Namens deze:

R. Moerenhout, Afdelingshoofd Projecten & Uitvoering

Naar boven