Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Start inspraak van de ontwerp-wijziging op het Peilbesluit De Tol 2019 voor peilgebied Portengen Laag

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat de ontwerp-wijziging op het Peilbesluit De Tol 2019 voor peilgebied Portengen Laag ter inzage ligt voor inspraak.

In een peilbesluit legt het waterschap de waterstanden voor een gebied vast. In de wijziging van het Peilbesluit De Tol voor peilgebied Portengen Laag gaat het over het gebied tussen Breukelen en Kockengen, grotendeels ten westen van het buurtschap Portengen. Het plangebied ligt in de gemeente Stichtse Vecht in de provincie Utrecht.

In het peilbesluit voor Portengen Laag is de oplossing voor de belangrijkste opgaven in dit gebied uitgewerkt. In een groot deel van het gebied zijn we van plan om het peil te verlagen. Het aanpassen van het waterpeil zorgt voor meer ruimte in de sloot om water op te vangen en daardoor voor minder kans op wateroverlast. Het lagere peil is ook nodig voor het goed functioneren van het waterinfiltratiesysteem dat in dit gebied is/wordt aangelegd om de bodemdaling te remmen. In het noordwestelijk deel, bij het geplande waterretentiegebied, is het plan om het peil voorlopig gelijk te houden, in afwachting van de nieuwe inrichting van het gebied. In de (ontwerp-)wijziging op het Peilbesluit De Tol 2019 leggen we de nieuwe waterpeilen vast voor peilgebied Portengen Laag.

 

Stukken inzien

De ontwerp-wijziging van het peilbesluit ligt voor een periode van zes weken ter inzage van 5 september tot en met 16 oktober 2022. Op de website van het waterschap Nieuw peilbesluit Portengen Laag - HDSR kunt u de ontwerp-wijziging op het peilbesluit en de daarbij behorende stukken digitaal inzien en/of downloaden.

 

Inspraak

Tijdens de inzageperiode kunnen belanghebbenden reageren op het plan door middel van een inspraakreactie. Uw inspraakreactie dient uiterlijk 16 oktober 2022 ontvangen te zijn. Uw inspraakreactie kunt u richten aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, postbus 550, 3990 GJ Houten, ovv Inspraakreactie ontwerp-wijziging peilbesluit Portengen Laag. U kunt uw inspraakreactie ook per email sturen aan post@hdsr.nl.

Het waterschap informeert iedereen die inspreekt over de wijze waarop de inspraakreactie in de wijziging op het peilbesluit is verwerkt. Dit gebeurt voordat het peilbesluit door het algemeen bestuur wordt vastgesteld.

 

Informatie en inloop bijeenkomst

Meer informatie over het ontwerp-peilbesluit staat op de site van het waterschap Nieuw peilbesluit Portengen Laag - HDSR de inspraakperiode organiseert het waterschap een inloop bijeenkomst op 19 september 2022 van 19:30 tot 21:30 in Zaal het Lokaal (Heicop 24C Kockengen). Tijdens deze avond is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met het waterschap over het ontwerp-peilbesluit. Er is tevens de mogelijkheid om een inspraakreactie in te dienen.

Voor vragen kunt u mailen of een (telefonische) afspraak maken met projectleider Marije van Bergen, per e-mail marije.van.bergen@hdsr.nl of per telefoon via 030 – 634 5700.

 

Houten,

5 september 2022

 

 

Naar boven