Hoogheemraadschap van Delfland – bekendmaking – Afwegingskader zwemwater

Op 15 juli 2021 heeft de verenigde vergadering van het Hoogheemraadschap van Delfland het Afwegingskader zwemwater vastgesteld.

Delfland hecht veel waarde aan goede zwemlocaties in het gebied. Zwemmen in natuurwater is heerlijk en draagt bovendien bij aan het waterbewustzijn. De zwemlocaties zijn een groot goed voor recreatie en verkoeling. Vanwege klimaatverandering en verstedelijking wordt dit soort locaties steeds belangrijker voor een prettige leefomgeving.

Delfland heeft een wettelijke verplichting om op de aangewezen zwemlocaties in zijn beheergebied de waterkwaliteit voor wat betreft fecale bacteriën op orde te brengen en te houden. Ook andere partijen, zoals de provincie en gemeenten, hebben wettelijke verplichtingen op het gebied van zwemwater.

Naast zijn wettelijke verplichting wil Delfland zich de komende jaren samen met partners inspannen om blauwalg te bestrijden op de aangewezen zwemlocaties in het beheergebied. Het Afwegingskader zwemwater laat zien op basis van welke criteria Delfland maatregelen kan nemen om de kwaliteit van het zwemwater te behouden of te verbeteren.

Met dit afwegingskader wil Delfland het gesprek voeren met de partners (provincie, gemeenten en andere locatiebeheerders zoals particuliere exploitanten) om samen maatregelplannen te maken voor het zwemwater binnen het gebied van Delfland, op basis van verantwoordelijkheden en gezamenlijke financiering.

Inzien van de stukken

U kunt het Afwegingskader zwemwater raadplegen via de bijlage bij deze publicatie. Klik hiervoor op de link op deze pagina onder: 'Externe bijlagen". U kunt het document ook vinden op de website van Delfland: https://www.hhdelfland.nl/actueel/bekendmakingen/ of https://www.hhdelfland.nl/over-ons/beleid/beleid.

Vragen?

Voor vragen naar aanleiding van deze bekendmaking kunt u, op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur, contact opnemen met het klantcontactcentrum (KCC) van Delfland via telefoonnummer (015) 260 81 08, of via e-mail loket@hhdelfland.nl.

Naar boven