Waterschap de Dommel - Besluit opheffing verbod op onttrekking oppervlaktewater

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel,

 

overwegende dat

 

  • -

    het waterschap in verband met lage waterstanden op 19 juni 2021 een tijdelijk verbod heeft afgekondigd op het onttrekken van oppervlaktewater in het hele beheergebied van Waterschap De Dommel, met uitzondering van de beken de Zandleij en de Beneden-Dommel;

  • -

    door de hoeveelheid neerslag in de afgelopen periode de afvoer op veel meetpunten weer ruim boven de norm is gestegen en het onttrekken van water in het stroomgebied van de Beneden-Dommel weer verantwoord is;

besluit

 

  • -

    op te heffen het tijdelijke verbod op onttrekking van oppervlaktewater van 19 juni 2021 voor het stroomgebied van de Beneden-Dommel. Dit betreft het noordelijke deel van het beheergebied van Waterschap De Dommel, ten noorden van het Wilhelminakanaal.

Het permanente (jaarronde) verbod op het onttrekken van oppervlaktewater uit de watergangen van het wateraanvoersysteem (waterinlaatgebieden) Olen en Sonse heide blijft hiermee ongewijzigd van kracht. Ook het halfjaarverbod in Beerze Reusel en het tijdelijke onttrekkingsverbod oppervlaktewater in de Boven-Dommel en de Leijen blijft hiermee van kracht.

Boxtel, 26 juli 2021

Namens het dagelijks bestuur,

M. Tholen

Portefeuillehouder voldoende water

 

Bekendmaking en inwerkingtreding

 

Dit besluit wordt bekendgemaakt op 28 juli 2021 en treedt per direct in werking.

 

Belanghebbenden hebben de mogelijkheid tegen dit besluit binnen zes weken na bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel, Postbus 10.001, 5280 DA Boxtel. Indien bezwaar is ingediend, is het eveneens mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te ’s-Hertogenbosch, indien onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

 

 

Naar boven