Ter inzage legging ontwerp-Participatiebeleid en ontwerp-Participatie- en inspraakverordening Waterschap Limburg

Het Dagelijks Bestuur van Waterschap Limburg maakt bekend dat van start gaat het inspraaktraject van:

  • 1.

    het ontwerp-Participatiebeleid;

  • 2.

    de ontwerp-Participatie- en inspraakverordening.

Ter inzage legging ontwerp-Participatiebeleid

Naar verwachting treedt de nieuwe Omgevingswet op 1 juli 2022 in werking. Provincies, waterschappen en gemeenten zijn verplicht om participatiebeleid op te stellen. In dit beleid stellen de diverse overheden vast hoe zij participatie vormgeven en welke eisen daarbij gelden. Belangrijk om te weten is dat de wet, participatie bij sommige besluiten verplicht stelt. Bij andere besluiten kent de wet deze verplichting niet, maar wordt ervan uitgegaan dat participatie wordt toegepast. De wetgever zegt in geen van beide gevallen hoe participatie moet worden uitgevoerd. Dat bepaalt het waterschap dus zelf.

Wat verandert er?

De huidige werkwijze van het waterschap met betrekking tot participatie voldoet op veel punten al aan de vereisten uit de Omgevingswet. In principe continueert het waterschap met dit Participatiebeleid haar huidige werkwijze, vult deze aan en verankert de werkwijze juridisch waar de wet dit eist.

Ter inzage legging ontwerp-Participatie- en inspraakverordening

Met inachtneming van de omgevingswet en de huidige inspraakverordening zijn de voorschriften met betrekking tot participatie en inspraak tekstueel samengevoegd in de Participatie- en inspraakverordening Waterschap Limburg.

Inspraak

Het is de bedoeling om de nieuwe Participatie- en inspraakverordening en het Participatiebeleid op 24 november 2021 ter vaststelling aan het Algemeen Bestuur van Water Limburg aan te bieden. Daarom worden de ontwerpen voor de Participatie- en inspraakverordening en het Participatiebeleid ter inzage gelegd en wordt de gelegenheid geboden om zienswijzen in te dienen. Dit betekent dat inwoners en belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun mening kunnen laten horen over de stukken.

Inzien ontwerp-Participatie- en inspraakverordening en ontwerp-Participatiebeleid

De ontwerpen voor de nieuwe Participatie- en inspraakverordening en het Participatiebeleid liggen van 2 augustus 2021 tot en met 12 september 2021 ter inzage. Deze stukken kunt u inzien via de linkerkolom bij deze bekendmaking. Wilt u liever de stukken fysiek raadplegen, neem dan contact op met ons kantoor via het telefoonnummer 088 – 88 90 100 om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kun u reageren?

Tijdens de periode van ter inzage legging zoals hiervoor is aangegeven, kunt u uw zienswijze geven op de ontwerpen. Dit kan op de volgende manieren:

* schriftelijk: door een brief te sturen aan het Dagelijks Bestuur van Waterschap Limburg naar Postbus 2207, 6040 CC te Roermond;

* schriftelijk: door een e-mail te sturen naar het e-mailadres: omgevingswet@waterschaplimburg.nl;

* mondeling: hiervoor kunt u contact opnemen met het kantoor via het telefoonnummer 088 – 88 90 100 om de mogelijkheden te bespreken.

U wordt verzocht om de volgende onderdelen in uw zienswijze op te nemen:

  • 1.

    naam, adres, woonplaats en bij voorkeur ook uw e-mailadres;

  • 2.

    als u de zienswijze namens iemand anders indient, dan hebben wij ook de contactgegevens van deze persoon/personen nodig;

  • 3.

    waar uw zienswijze betrekking op heeft (Participatieverordening en/of Participatiebeleid);

  • 4.

    uw zienswijze.

Het Dagelijks Bestuur van Waterschap Limburg brengt iedereen die een zienswijze heeft ingediend na afloop op de hoogte over de wijze waarop de zienswijzen worden verwerkt. Dit gebeurt voordat de Participatieverordening en het Participatiebeleid door het Algemeen Bestuur worden vastgesteld.

Meer informatie is te vinden op onze website www.waterschaplimburg.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer: 088 – 88 90 100.

Het Dagelijks Bestuur,

ir. E.J.M. Keulers MMO, secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven