Ontwerp-kostentoedelingsverordeningen watersysteembeheer en wegenbeheer Waterschap Rivierenland 2022

Eenmaal in de vijf jaar moeten waterschappen hun kostentoedelingsverordeningen verplicht herzien. De huidige kostentoedelingsverordeningen watersysteembeheer en wegenbeheer van Waterschap Rivierenland zijn in 2019 herzien en in werking getreden per 1 januari 2020.

 

Er zijn echter twee ontwikkelingen met dermate effecten, dat een ongewijzigde kostentoedeling tot een sterk onevenwichtige lastenverdeling over de verschillende categorieën zou leiden. Het betreft de uitkomsten van het classificatieonderzoek van BSR en de waardeontwikkeling die zich heeft voorgedaan in de periode 1 januari 2018 tot 1 januari 2020. Op grond van de effecten van voornoemde ontwikkelingen voor de lastenverdeling wordt nu een partiële herziening van de kostentoedelingsverordeningen met ingang van 1 januari 2022 voorgesteld.

 

Ontwerpbesluiten ter inzage

 

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland heeft op 13 juli 2021 het ontwerp van de kostentoedelingsverordeningen watersysteembeheer en wegenbeheer vastgesteld. De ontwerpbesluiten met bijbehorende toelichting liggen vanaf vrijdag 23 juli 2021 tot en met donderdag 9 september 2021 voor eenieder ter inzage op het kantoor van het waterschap (De Blomboogerd 1 in Tiel). Het college van dijkgraaf en heemraden heeft, vanwege de komende zomerperiode, nadrukkelijk gekozen voor een inspraaktermijn van zeven weken in plaats van de wettelijke inspraaktermijn van zes weken.

 

De ontwerptoelichting op de beide verordeningen bestaat uit drie hoofdstukken: een algemeen deel met een uitleg van de methodiek op basis van de wettelijke voorschriften, een hoofdstuk voor de uitwerking van de kostentoedeling voor Waterschap Rivierenland en een laatste hoofdstuk met een artikelsgewijze toe­lichting op de verordening. De ontwerpbesluiten met toelichting en bijbehorende kaart zijn als bijlagen bij dit Waterschapsblad opgenomen. U vindt deze documenten in de linker kolom.

 

Reageren

 

Tijdens de inzagetermijn kunnen Ingezetenen, bedrijven en belanghebbenden mondeling, schriftelijk of digitaal reageren op de ontwerpbesluiten.

 

Voor uw mondelinge zienswijze kunt u terecht bij de heer H. Pranger (bereikbaar onder nummer 06-13523643) of de heer M. Franse (bereikbaar onder nummer 06-12743072).

 

Uw brief kunt u richten aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland, Postbus 599, 4000 AN Tiel.

 

Voor het indienen van een digitale zienswijze kunt u het geschikte formulier vinden op:

https://www.waterschaprivierenland.nl/zienswijze-indienen

Reacties per e-mail kunnen en zullen wij niet in behandeling nemen.

 

Degenen die een zienswijze hebben ingediend, worden op de hoogte gehouden van het genomen besluit en van de manier waarop de resultaten van de inspraak zijn verwerkt.

Het algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland zal de kostentoedelingsverordeningen vaststellen in de vergadering van 26 november 2021.

 

Naar boven