Kennisgeving ontwerp projectplan Waterwet waterberging Ossehaar

 

In de vergadering van 6 juli 2021 heeft het dagelijks bestuur het ontwerp projectplan waterberging Ossehaar in ontwerp vastgesteld.

Na het hoogwater van oktober 1998 is uitgebreid onderzoek gedaan naar de hoogwater problematiek rondom Coevorden. Het waterschap heeft beleidsmatig verschillende oplossingsrichtingen afgewogen en uiteindelijk gebieden aangewezen die kunnen worden ingericht als noodretentie.

Ter inzage

Het ontwerp projectplan waterberging Ossehaar en de bijhorende bijlage(n) treft u links aan bij ‘Externe bijlagen’ en zijn te downloaden.

Het ontwerp projectplan waterberging Ossehaar en de bijhorende bijlage(n) zijn met ingang van 20 juli 2021 tot en met 31 augustus digitaal in te zien op de website van Vechtstromen via de volgende link: https://www.vechtstromen.nl/terinzage.

 

Het ontwerp projectplan en de bijhorende bijlage(n) liggen tijdens kantooruren ook ter inzage in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo.

Opmerking

Ten tijde van de vaststelling van het ontwerp projectplan waterberging Ossehaar was nog niet bekend dat de aanlegwerkzaamheden sinds 1 juli 2021 als gevolg van gewijzigde wetgeving zijn vrijgesteld van de verplichting om een Aerius berekening te maken. De tekst inzake Stikstof, op pagina 26 van het projectplan, zal bij de definitieve vaststelling op dit punt worden aangepast.

Zienswijze

Belanghebbenden kunnen met ingang van 20 juli 2021 tot en met 31 augustus 2021 naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo.

Voor het maken van een afspraak voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

Informatie

Voor meer informatie over het ontwerp projectplan waterberging Ossehaar kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

Naar boven